Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 17 november 2011

Moeilijk in te schatten....

U ziet hier een dak met -kapel, maar ook twee haarfabrieken. Beetje onduidelijk, daar heeft u gelijk in, maar dat kwam door het tegenlicht en de snelheid waarmee de katten aan de afdaling waren begonnen toen mevrouw K. hen attent had gemaakt op haar aanwezigheid in de Hoftuin. Helemaal links bovenaan ziet u nog net Iwan in de dakgoot, Igor was vanaf een ander punt vertrokken en al bijna op het dakje van de Borderliner gearriveerd (u ziet hem naast de dakkapel langs de -pannen afdalen).

Nee, erg gemakkelijk is deze tocht naar beneden niet; er moeten heel wat hindernissen genomen en obstakels ontweken worden!
Op deze foto doet Iwan de slalom tussen (rond) al die interessante afvoerpijpjes, bijna helemaal bovenop het dak, naast de grote schoorstenen. Kunt u hem zien zonder bril?
Ondertussen zat Igor beneden op hem te wachten.


Natuurlijk is Iwan erg voorzichtig; voor hij over het gangetje naar het tegenoverliggende balkon springt, wil hij er eerst zeker van zijn dat er geen lid van Hof is Vol op de loer ligt (zoals de vorige keer Harremans), maar er was helemaal niemand en de weg was vrij.
Iwan sprong als eerste, Igor kwam vlak achter hem aan.

Iwan had ontzettend veel haast om beneden te komen en gaf ons zodoende niet eens de gelegenheid nog een plaatje van hem te schieten. Nee, hij wilde subiet geaaid worden en maakte dat dan ook luid klagend duidelijk.
Met één hand Iwan kroelend kon de fotograaf ondertussen met de andere hand snel een foto maken van Igor, die een beetje lag te fleppen op de trap. Is Iwan de baas en moet Igor wachten tot hij de weg voor zijn jongere huisgenoot vrijmaakt? Wij zagen namelijk al vaker dat Iwan altijd voorop loopt, alsof Igor hem voorrang dient te verlenen. Maar wellicht geldt dit alleen wanneer ze niet op eigen terrein zijn....

Toen Iwan vond dat hij genoeg geaaid was (en de fotograaf trouwens ook), was het tijd voor een hapje gras.
Wij hadden verwacht dat nu Igor ook wel de Hoftuin zou betreden, maar we hadden het mis.

Nee, Iegje bleef op de trap zitten, alsof hij geen toestemming had gekregen om verder naar beneden te komen. Het kan natuurlijk ook zijn dat hij daar gewoon helemaal geen zin in had; soms is dat soort dingen erg moeilijk in te schatten.
Ook Igor liet zich met graagte even aaien maar hij bleef daarbij tegelijkertijd erg op zijn hoede en speurde alsmaar in het rond.


Ook Iwan leek zich niet helemaal op zijn gemak te voelen; hij gedroeg zich wat schichtig en gespannen.

Wel, misschien vond er hier kortgeleden in het Hof iets plaats? Zijn de jongens van Hof is Vol nog strenger geworden en slaan zij nog harder toe bij hun pogingen om vreemdelingen buiten de tuin te houden?
Noch Iwan, noch Igor wilde daar iets over zeggen. Dus ging mevrouw K. tenslotte maar, geen sikkepit wijzer geworden, weer naar de redactie terug. Ondertussen hebben wij trouwens wel vernomen hoe het komt dat wij Myo al een tijdje niet zagen: zijn mens had nachtdienst dus werd er ook door de partijleider van Hof is Vol (Myo dus) overdag geslapen; hij past altijd zijn ritme aan aan dat van zijn mens. Wat Myo in zo'n geval 's nachts uitspookt weten wij niet, dan slapen wij namelijk!

3 opmerkingen:

ina zei

Leuk dat ze buiten samen optrekken.
Binnen speelt Igor meestal met Lotje of Caja, hij is best brutaal, maar dat wordt dan door de dames afgestraft. Met Iwan gaat hij wijselijk geen strijd aan, en daar kan ik me iets bij voorstellen.

Annemieke zei

Leuk dat ze zo samen optrekken. En wat schattig dat Myo zijn slaappatroon aan zijn mens aanpast!

de redactie zei

Myo is een softie. Stoer als zijn mens thuis is, een doetje als hij alleen is. Maar dat zagen we ook al bij Storm en Bel de Franskat, en ook Zwarte Gijs kan niet zonder zijn mensen op de "basis".
Schattig, heh?