Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 2 november 2011

Oscar haalt bakzeil

Loesje (links) klom zomaar, zonder toestemming te vragen, op onze pergola. En daar bovenop ging ze rondjes lopen. Ja, en dat terwijl Oscar daar lag te dutten.
Wel, de Os was dus gelijk klaarwakker en kwam overeind om Loesje van de pergola jagen. Loes was helaas (voor onze reporter) veel sneller dan hij, en dus won zij. Wij bedoelen daarmee dat Oscar, bijzonder in zijn wiek geschoten, naar beneden sprong.
Zo dus.
En Loes keek triomfantelijk toe. (Wij meenden haar zelfs te zien gniffelen.....)Maar ja, daarna was de lol er natuurlijk wel een beetje af voor de kleine, rooie meid. Want het is alleen maar leuk om daarboven te zijn als je er iets te doen hebt, zoals het uitdagen of (een beetje) pesten van een andere haarfabriek.
Het duurde daarom ook niet lang of Loesje sprong ook op de tafel. Daarna verdween zij vrolijk huppelend in de richting van de Kruidentuin, vast en zeker op zoek naar ander vertier.

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een lekker bijdehand ding is het toch!

ina zei

Meisjes met rooie haren...