Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 21 november 2011

Onopgelost raadsel

In de Hoftuin zagen wij Panda onbeweeglijk tussen de planten zitten, bijna onzichtbaar. Het is dat mevrouw K. een speciaal talent heeft ontwikkeld voor het ontdekken van verstopte katten, anders hadden wij niet geweten dat Panda hier zat.
Maar goed, dan is het natuurlijk de vraag waarom Panda zich verscholen hield, heh? Ja, want er waren geen andere haarfabrieken in de buurt en wij zagen ook geen blafbeesten in de tuin rondlopen.
Het kan zijn dat Panda verstoppertje speelde met zijn broer Harremans. Alleen konden wij broer Har nergens in de tuin ontdekken. Mevrouw K. probeerde Panda nog zover te krijgen dat hij tevoorschijn zou komen, maar Panda bleef zitten waar hij zat en bewoog zich niet. Hij moest dus wel een verdomd goede reden hebben om zich daar te verstoppen.

Even later zagen we Harry (Harremans) in de Katbladstraat. Hij was even op het Zooiplein geweest, een plek waar hij maar zelden komt en waar hij niets te zoeken heeft. Tenminste, dat vinden wij.
Maar hij was duidelijk weer op weg naar huis en had er flink de pas in.
Was Har op zoek geweest naar zijn broer Panda? Speelden ze inderdaad verstoppertje? Of hadden ze misschien ruzie gehad en liep Har daarom hier terwijl Panda tussen de planten in de Hoftuin zat?
Helaas, wij hebben geprobeerd het raadsel op te lossen maar het is ons niet gelukt. Tja, laten we het maar eerlijk toegeven: af en toe snappen wij helemaal niets van het gedrag van haarfabrieken! Maar dat maakt ze juist zo boeiend, vindt u ook niet?

Geen opmerkingen: