Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 4 november 2011

Met de staart naar beneden

Mevrouw K. waarschuwde Oscar dat de Parallelstraat aan het eind, bij het Gevaarlijke Water, was afgesloten en dat wij dus niet een groot rondje konden lopen, maar Os geloofde haar niet en weigerde met haar mee te gaan door de Steeg van Storm. Nee, Os bleef staan bij het paaltje, keek vooruit en wilde ook vooruit. Uiteindelijk ging mevrouw K. maar met hem mee.....Os zette flink de pas erin, maar mevrouw K. liep net iets voor hem uit; zij had namelijk niet zo de behoefte om aan struikjes en voordeuren te snuffelen (stel je voor!), iets wat Os wel regelmatig deed.

Tja, en toen kwamen we bij het Gevaarlijke Water en konden we niet meer verder....
Ja, eventueel konden we nog over de stenen en het zand heenstappen, maar vlak om de hoek stonden werkmannen te praten, en dat deed voor Os de deur dicht.
Terug dan maar heh, Os? Ja, en een beetje snel ook want er werd een graafmachine gestart en dat was vooral voor Oscar vreselijk eng.

En zo kwam het dat wij even later toch door de Steeg van Storm terug gingen naar de Katbladstraat. Oscar liep er wat verslagen bij zoals u kunt zien; hij had de pest in en de hele weg terug hield hij zijn staart naar beneden.....

Geen opmerkingen: