Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 12 november 2011

Gesprekje

Wat sta je nu te zeuren, Japekoppie? Je vindt dat je niet genoeg eten hebt gehad?
Jawel, ik heb zelf gezien dat je je bakje helemaal hebt leeggegeten. Echt wel, ik stond er met mijn neus bovenop. En ik heb ook nog gezien dat je je moeder wegduwde en haar bakje ook nog hebt leeggegeten.
Ja, ook daar stond ik met mijn neus bovenop. Nee, niet waar, Os heeft niets gestolen, want hij is direct na het eten naar buiten gegaan; ik heb hem zelf uit gelaten.
Nee, ik ga echt geen kuipje meer voor jou openmaken, je hebt genoeg gehad. Jawel, je hebt vanmiddag ook nog kaassnoepjes gehad en ik heb gezien dat je daarvóór nog brokjes hebt gegeten. Ja, uit jouw eigen bakje maar bovendien ook nog uit dat van de Boez.
Inderdaad, Wamy is langsgeweest en had alle bakjes weer leeggegeten, maar daarna heb ik ze nog gevuld, dus dat is echt een onzinverhaal van je. Kletskoek inderdaad.
Die paté die je van mij hebt gejat? Dat was notenpaté van de A.H. Vond je lekkerder dan de knoflookversie? Ja, ik weet dat je die Ardenner-smurrie niet lekker vindt, maar die koop ik toch ook niet meer? Nee, je krijgt ook geen notenpaté meer vanavond, ben je nou helemaal?
Wat ik straks ga eten? Boerenkool. Ja, met een stukje worst. Nou, gewoon die ambachtelijke, die ik de vorige keer ook had. Ja, die had jij nog voor me voorgeproefd, weet je nog? Geen Unox nee.
Of ik er geen mosterd op wil doen? Waarom niet? Lust jij niet? Wat maakt dat nu uit; jij hebt al gegeten en die worst is van mij en voor mij. Wat bedoel je met " dat zullen we nog wel zien"?
Prima dat je weer zo lekker smikkelt Japekop, en dat het weer zo goed met je gaat, maar je moet dat eten ook weer niet overdrijven, heh? Nee, we gaan hier verder niet meer over discussiëren. Omdat ik nu mijn boerenkool op het vuur ga zetten en jij uit de keuken verdwijnt. Ja, dat bepaal ik dus. Omdat dat voor jouw en mijn bestwil is, dat klopt. Dag Japekoppie!


Tjongejonge, ik zou bijna zwichten voor die mooie, grote, smachtende ogen.....

3 opmerkingen:

Sandra zei

:-)

Inge zei

Laat me raden, je hebt geen mosterd op je worst gedaan? :)

Wat fijn dat het zo goed gaat met lieve Japie!!

mevrouw K. zei

Geen mosterd inderdaad, maar slechts 1 fliebertje gegeven. Ja, echt waar...