Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 25 november 2011

Gabber let op / wie wint verkiezing schrik van de buurt?

Met Gabber (20) gaat het nog steeds erg goed. Wij zagen hem in zijn deuropening zitten terwijl hij onze voorbij lopende reporters in de gaten hield. Het is niet dat Gabber agressief is; hij wilde alleen maar zeker weten dat er niemand zijn huis zou betreden, en daar hebben wij natuurlijk begrip voor.
Van zijn mens hoorden wij dat er laatst flink gevochten werd voor Gabber's huis. Het betrof twee haarfabrieken, waarvan één (zeker weten) Wamy was, de andere partij was een donkere cyper met witte pootjes. Het mens voegde er nog aan toe dat de cyper erg laag bij de grond bleef met de buik (tijgersluipgang dus), en beslist niet voor de poes was; Wamy moest het onderspit delven. En als het mens van Gabber er niet tussen was gesprongen, was Wamy vast en zeker gesloopt door deze cyper. Wij gingen (nieuwsgierig als we zijn) even met het mens het rijtje af. Kon het Japekop geweest zijn? Nee, teveel wit. Charli? Ook niet want te groot. Nee, Monster kent zij ook goed en die was het ook niet..... Tenslotte kwamen wij uit op juffrouw Sokkevoet. Ja, want zij werd er kort geleden ook al van beschuldigd Loesje te meppen, en had toen geen alibi gehad. Juffrouw Sokkevoet houdt zich voornamelijk op in de Parallelstraat in de buurt van haar huis, maar een enkele keer zien wij haar ook wel voorbij de redactie flitsen. Als zij een andere haarfabrieken in haar vizier krijgt, laat zij niet bepaald haar vriendelijke kant zien en toont ze graag dat ze losse pootjes heeft, om het maar zo te zeggen. Wel, hierbij waarschuwen wij dus alle haarfabrieken van de Katbladbuurt: let goed op want juffrouw S. is gevaarlijk en gaat vermoedelijk voor de verkiezing (volgend voorjaar) van Schrik van de Buurt! Zij zal het dan wel moeten opnemen tegen Thassos de Terraskat, dus dat wordt nog erg spannend. Uiteraard houden wij u op de hoogte van verdere ontwikkelingen in deze zaak.

Geen opmerkingen: