Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 29 november 2011

Lege doos en scheef Rozenpoortje

Reporter  Boez maakte ons erop attent dat er in de Hoftuin een vreemde doos stond. Leeg weliswaar, maar zo'n doos hoort daar niet te staan natuurlijk. Wel, de Boez kon niets bijzonders ontdekken aan de doos, maar wij zagen op de doos staan dat er bij het betreffende huis hoogstwaarschijnlijk een nieuw espresso-apparaat werd bezorgd. Gauw maar eens langs om de kwaliteit van de koffie te gaan controleren, heh mevrouw Katblad?
Dank je wel Boez, eindelijk weer eens iets ontdekt waar we wat aan hebben. Ja, geweldig nieuws dus. Misschien word je toch nog een goeie reporter, tenslotte....

Os deed ook nog nuttig werk: hij ontdekte dat het Rozenpoortje dreigt om te vallen. Minder interessant inderdaad, maar beter dan niks.
Wel, verder was er geen nieuws te vinden in de Hoftuin. Geen andere haarfabrieken te zien ook.
Opmerkelijk echter was dat Japekoppie een tijd in de Poort bleef hangen terwijl de andere twee reporters in de tuin aan het nieuwsgaren waren. Er moest dus haast wel iets in de Katbladstraat gaande zijn, alleen kon de fotograaf niet ontdekken wat.

Zou de nieuwe koffiemachine al geïnstalleerd zijn? Mevrouw Katblad gaat straks maar eens kijken.....

1 opmerking:

ina zei

En.. smaakte de koffie? En bij welk huis was het?