Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 27 november 2011

Stoer kattenvolk

Tijdens de laatste regenbuien lagen onze reporters natuurlijk weer eens allemaal te ronken. Op bed, in stoelen met zachte kussentjes, of op de bank, maar het doet er eigenlijk niet toe waar, wel?
Buiten echter zagen wij enkele stoerdere haarfabrieken die regen en wind trotseerden om een frisse neus te halen en wat te zooien en klooien.
Hiernaast ziet u Loesje, onverschrokken en vol energie. Ja, nog maar net een jaar oud maar toch zo flink, heh! Zij heeft een groot deel van de zomer op de camping gewoond en had even tijd nodig om in de Katbladstraat haar territorium te veroveren. Wel, wij kunnen u meedelen dat zij hierin met vlag en wimpel is geslaagd. Helemaal prettig vond zij de regen niet want zij zocht regelmatig beschutting onder onze bankjes tussen de planten. De Schuilhut heeft zij nog niet gebruikt, maar dat is niet nodig want haar voordeur met luikje bevindt zich slechts enkele meters (tussen 10 en 15 ongeveer) verderop. Dus in noodgevallen is de veilige haven vlakbij, en dan zou je wel gek zijn om in dat donkere hol te kruipen. (Ja ja, Os is de enige die daar anders over denkt....)

Nog zo'n held die nergens bang voor is: Wamy. Gaat zelfs in de regen water staan drinken uit de grote bak. Is ook niet bang voor een beetje hemelwater, van boven dus.
Wij hebben overigens over de Wams gehoord dat hij zijn nachten doorbrengt in het huis van Gizmo en Sonny, tenzij hun mens aan het werk is. Dan vindt hij het daar namelijk minder gezellig en horen wij hem midden in de nacht aan ons luikje krabben. Maar goed, zijn maaltijden gebruikt hij ook bij MaGiz, en dat scheelt ons een hoop brokjes en onrust.

Oeps!
Wat kom je doen, stoute rakker? Ah, alleen maar even gedag zeggen?
Hoe komt het dat wij dat niet helemaal geloven?
Lekkere trek zeker!?

Geen opmerkingen: