Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 1 november 2011

Engerds???

Jawel, net toen wij voorbij het huis van Vlinder liepen, werd zij door de deur naar buiten gelaten (ze heeft ook een kattenluik....). Tenminste, het was de bedoeling dat Vlinder buiten ging spelen (of klooien en zooien) maar dat kwam er niet zo één-twee-drie van.
Er liepen namelijk een paar andere, zeer enge haarfabrieken in de Parallelstraat, dus aarzelde Vlinder even en keerde vervolgens weer terug in haar huis; dat vond zij blijkbaar veiliger.
De engerds waren Japekoppie (rechts) en Cera (links dus) die op hun beurt nauwelijks belangstelling hadden voor Vlinder, want ze hadden het erg druk met het inspecteren van fietstassen.

Bij Vlinder ging de deur weer even dicht, maar toen wij enkele tientallen meters verderop liepen, werd er een nieuwe poging gedaan om Vlinder de straat op te sturen, en die lukte.
Helaas hebben wij dus niet meer foto's van haar kunnen nemen, maar we krijgen vast binnenkort nog wel een kans, heh? Dat hopen we tenminste maar!


1 opmerking:

Hans zei

Je gaat naar een nieuw huis, Vlinder, heb ik begrepen. Ik heb dat mijn eigen haarfabrieken (de vorige generatie) ook meegemaakt. Heel spannend! Ik wens je veel succes en hoop voor je dat het gewoon buiten is en niet 'Vier hoog'! ik hoop dat je als het zo ver is even laat weten hoe je nieuwe stek is. Ikzelf heb binnenkort een probleem met lotgenoten. Waar ik woon was een oude bewoner die alle zwerfkatten te eten gaf. Die is afgelopen week overleden en vandaag begraven. Er zijn nu 6 tot 10 katten - niemand in de straat weet hoeveel het er zijn- die nu geen eten meer krijgen. Ik ga morgen Amivedi bellen.