Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 15 november 2011

Geen dakfobie

In de Parallelstraat werden wij bekeken vanuit de dakgoot van het huis van Gabber (zie onze plattegrond!). Het was Monster die daar zat, en hij had vooral veel belangstelling voor onze reporter Oscar, die trouwens helemaal in zijn eentje met de fotograaf was meegegaan voor een rondje nieuwsgaring in de buurt.

Een paar weken geleden zagen wij Monster nog in de Kruidentuin, maar het kan zijn dat hij toen ontsnapt was want we hebben begrepen dat zijn mens hem liever niet (meer) op straat wegens zijn wielhuisfobie.

Wel, een dakfobie heeft Monster zeker niet, want hij zat daar in die goot te balanceren, op het hoekje waar hij geen enkele kant uitkon (behalve terug), en dan moet je zeker geen last hebben van paniekaanvallen of hyperventilatie, toch?

Oscar liep nog een stukje verder door de Parallelstraat en Monster keek hem na.
De fotograaf bleef echter achter om nog wat plaatjes te schieten van Monster, en liep vervolgens de Steeg van Storm in om een andere positie te kiezen.Dat lukte prima want Monster werkte mee door via de dakgoot mee te lopen naar een ander gedeelte van het dak langs de Steeg, namelijk het terras van Gabber (vandaar het hekje).
Daar kwam Monster op het punt (ongeveer) waar Wamy altijd naar beneden pleegt te springen als hij de straat op wil om aan zijn meerdaagse rooftochten te beginnen.
Ja, want Wams komt, de weinige keren dat hij thuis is, via een slaapkamerraam op hetzelfde dak (hij en Monster zijn zo ongeveer buren) en weet daar dus vanaf te springen! Doch dit kunstje doet echt geen enkele haarfabriek hem na....
Wel, toen Oscar tenslotte de Steeg in kwam lopen, dachten wij nog even dat Monster toch ook zou gaan springen (hij hing op een gegeven moment wel erg ver voorover), maar gelukkig deed hij dat niet; hij liet het bij over de rand kijken...
Os keek overigens geen enkel moment omhoog; hij interesseert zich blijkbaar niet voor Monsters.

Geen opmerkingen: