Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 20 november 2011

Perfect hekje!

Stelt u zich eens voor dat dat rare hekje er (in de Kruidentuin) niet was geweest, heh? Wat zou het daar dan enorm saai zijn voor onze haarfabrieken.
Ja, want al is het niet zo hoog, je kunt het toch prima gebruiken om even over het maaiveld (zeg maar) heen te kijken. Om de boel even goed te kunnen overzien, eventuele onrechtmatigheden te kunnen constateren en vijanden te kunnen ontdekken.
(Op deze foto ziet u links Oscar, rechts de Boez)
Nee, hoger had het niet moeten zijn want dan had je niet meer stevig op je achterpoten kunnen staan. Nu, bij deze hoogte, dus nog wel. Precies goed is dat hekje, alsof ze het voor haarfabrieken hebben gemaakt, heh? Ja, want ook net breed genoeg voor een katten-voorpoot, zoals u op deze foto kunt zien.
(De haarfabriek op bijgaande foto is trouwens Japekoppie)
Helaas, sommige jochies weten niet precies het hekje op waarde te schatten. En ook niet op hoogte dus. Waarom zou de Boez er anders zo stuntelig op staan leunen, heh? Nee, het is inderdaad geen gezicht. Wij vroegen hem nog of hij niet zich wat meer kon oprichten voor de foto, want dan zou hij er wat stoerder uitzien, zeiden we nog. Maar Boez had geen zin om te luisteren en bleef zodoende doorgezakt staan hangen als een oud trekpaard dat niet meer op zijn benen kan staan van de jicht.  Of een te lang doorgefokt, worstvormig blafbeest met ernstige rugklachten; u kent dat soort vast wel.
Nou Boez, je staat er weer lekker op hoor! Maar dat hekje, dat is dus echt helemaal perfect voor haarfabrieken!
Boez? Kun je nog overeind komen? Of moeten we soms 144 voor je bellen?

4 opmerkingen:

Annemieke zei

Soms is Boez een beetje raar - maar dat zorgt wel weer voor nieuwswaarde!

Jacq. zei

Ja Boez,je ziet er niet uit. Neem een voorbeeld aan Japerd en de Os.

mevrouw K. zei

Ja Annemiek, zo brengt de Boez uiteindelijk toch nog wat op! (En als kruikje ook natuurlijk.)
Ach Jacq., Boez is behalve dom ook wel lief, en dat is ook belangrijk.

katja zei

Hij identificeert zich een beetje teveel met zijn rol als kruik: hij hangt ook als een soort kruikezak over het hekje...