Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 22 november 2011

Nieuw dotje in Parallelstraat!

Zo, wie hebben we hier?
Wel, mevrouw K. weet het ook niet. Dit kleine ding zat zomaar voor het raam van het huisje waarin eerst Mini woonde, in de Parallelstraat dus.
Zou dit vreemde poesje hier nu wonen? Of is hij/zij slechts te logeren? Wij hopen natuurlijk het eerste, want we snappen dat er af en toe haarfabrieken uit de Katbladbuurt moeten verhuizen, maar dan moeten er natuurlijk weer andere kattenbeestjes voor in de plaats komen, heh? Nee, huizen zonder katten zijn voor ons minder interessant....
Maar wat een dotje is dit!Wel, dit dotje wilde erg graag met onze reporters spelen want het zat druk tegen het raam aan te petsen en verloor de voorbijkomende haarfabrieken niet uit het oog. Lekker fel ding! Als die (voorjaar, schatten wij zo in) de straat onveilig komt maken, kun je je lol op! Wij kunnen daar bijna niet op wachten....Mevrouw K. kon niet zien of dit dotje nu een ventje of meisje is, maar daar komen we nog wel achter.
Onze reporters (Cera en Os) stonden overigens helaas nog niet te trappelen om kennis te maken met deze nieuwe kleine; ze negeerden de klopjes op het raam en liepen, zonder zelfs maar even hun kop op te richten, zomaar voorbij....

4 opmerkingen:

ina zei

Leuk! een nieuwe Mini!

Hans zei

wat een lieverd!

Annemieke zei

Hij/zij is LEUK! Inderdaad een lekkere bijdehande blik in haar ogen. Die kan straks samen met Loesi de buurt onveilig gaan maken.

Hans zei

Kennen haar/zijn baasjes al het Katblad? Als ik naar de foto kijk en naar het evenbeeld Poema, kater, dan ga ik uit van een meisje!