Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 5 november 2011

Wat een mooi weer!

Het was mooi weer dus moest er gewandeld worden. Mevrouw K. ging met haar camera de straat op en floot, en vervolgens meldden Oscar (voor), de Boez (midden) en Japekoppie (achter) zich bij haar.
Naar de Kruidentuin maar, jongens? Ja, want daar schijnt de zon het lekkerst; er is daar niet zoveel schaduw als elders. Iedereen mee eens? Ja?
Wel, kom op dan!

Cera was er al, dus nu waren we opeens zelfs met zijn vieren (reporters). Mevrouw Troy had het trouwens af laten weten. Wij denken dat zij te lekker op het logeerbed lag, bovendien had zij daarvóór al menig metertje rondgehuppeld dus waarschijnlijk was zij moe en aan haar dutje toe. Wel jammer, want het komt niet vaak voor dat wij onze club compleet hebben als we een stukje gaan lopen.
Wel, vier was ook een mooi aantal en het kon niet anders of we zouden met een hoop nieuws thuiskomen, heh?Wel, dat viel dus vies tegen.
De Boez kroop direct weg onder de lavendel en zou geruime tijd in het struikgewas blijven klooien; wij zagen zo nu en dan wat takken heen en weer zwaaien en op die manier wisten we waar hij zich ongeveer bevond. Weinig spannend om naar te kijken, onzinnig om dat op de foto te zetten.Oscar deed tenminste nog wat en inspecteerde het centrum van de tuin (of deed alsof), terwijl Cera toekeek vanaf het hek (u ziet haar nog net half op de foto).


Japekoppie verkende het pad en snuffelde wat rond de bankjes (waar het nieuws nu ook niet bepaald voor het oprapen lag). Het schoot dus allemaal niet op, het nieuwsgaren van onze haarfabrieken....


De Boez keerde tenslotte toch nog terug uit de struiken en probeerde de show te stelen door kunstjes uit te halen in de boom in het centrum van de tuin.
Jammer genoeg voor hem trok hij echter niet de aandacht van de andere reporters, vandaar dat mevrouw K. maar snel wat foto's van de kleine Boef maakte, dan had ze tenminste nog wat om mee thuis te komen, heh?
Ja, want verder gebeurde er helemaal niets spannends meer. Maar lekker was het wel, daar in de zon!

Geen opmerkingen: