Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 4 november 2011

De Schrik van de Buurt slaat weer eens toe

Later hoorden wij dat mevrouw Inge Thassos had zien lopen op de brug bij de Haven, en dat hij toen (gezien zijn wilde blik) al snode plannen gehad moet hebben. Wel, dat kan aardig kloppen want nog geen 10 minuten later kwam Thas de Katbladstraat onveilig maken. Eerst leek het er nog op of hij slechts op bezoek kwam om zich even met wat Kiwi-stokken onder onze buitentafel te vermaken. Dat kunt u op bijgaande foto zien.
Maar het zou allemaal anders lopen.
Misschien dat Loesje (op de foto hiernaast) al aanvoelde dat er gevaar dreigde; ze hield zich schuil tussen de plantenpotten. Nieuwsgierig was ze natuurlijk wel, en daarom wilde ze graag zien wat Thassos daar onder die tafel uitspookte. Zij weet trouwens nog niets van "de Schrik" en waartoe hij in staat is, ze moet nog heel veel leren en meemaken.


Vooralsnog was het dus vrij rustig en lag Thas heel tevreden met de stokken te klooien.
Ja, zo was hij best lief, de Terraskat en tevens Schrik van de Buurt.
We gingen bijna geloven dat hij dit keer geen problemen zou gaan veroorzaken.
Maar blijft u opletten! Dat deden wij namelijk ook.


Cera werd wat onvoorzichtig.
Wij waarschuwden haar nog.....Jawel, plots was Thassos klaar met de stokken en het gerol onder de tafel. Hij kreeg namelijk de Boez in het oog, die zo dom was om veel te dichtbij te komen....En toen brak de pleuris uit!
Thassos kwam overeind en viel de Boez aan. Boezje gilde en kroop weg tussen de balken van de tafel.
Op de foto hiernaast ziet u de Boez op het moment dat Thas overeind komt; een fractie van een seconde later zou Thas hem aanvallen.
Mevrouw K. kon zich nog net beheersen, maar had heel erge zin om te blazen naar Thassos.


Toen de Boez veilig zat weggedoken, ging Thas op zoek naar een ander slachtoffer. Hij ontdekte mevrouw Troy bij onze voordeur, joeg haar op en zij moest vluchtten onder een wielhuis. Eerst liet hij haar nog niet met rust, maar toen mevrouw Troy een keel opzette, was de lol er een beetje voor hem af. Maar had hij nog een paar stappen in de richting van de oude dame gezet, had mevrouw K. zeker ingegrepen. Mevrouw T. hield zich overigens erg kranig.
Wel Thassos, volgend slachtoffer dan maar?

(Oscar zit veilig bovenop het wielhuis....)
Thassos ging terug naar onze tafel, en daarom stak Japekoppie maar snel de straat over, weg van de terraskat die nog lang niet klaar was met zijn agressieve acties. Erg verstandig van Japekop dus.
Maar wellicht waren er nog wel andere slachtoffers die minder verstandig waren?
Thas ging op zoek.


Tussen de plantenpotten zaten inmiddels diverse haarfabrieken weggekropen, allemaal even bang voor Thassos.
En dan hebben we het over Cera, de Boez en kleine Loesje.
Ziet u het kattenluik in de deur op de foto? Wel, dan ziet u vast ook twee oogjes oplichten achter dat luik, en die zijn van Charli. Die zat daar veilig, maar nieuwsgierig was hij uiteraard wel.
Thassos had Loesje gevonden en wist haar dermate op stang te jagen dat zij er schreeuwend vandoor ging in de richting van haar eigen huis. Daar klom zij snel op haar pergola en zette een keel op; doodsbang als ze was voor die gevaarlijke Terraskat.
Mevrouw K. vond het inmiddels niet meer leuk. Ze had haar foto's gemaakt en vond dat het moment was gekomen om in te grijpen. Ja, normaal gesproken is dat tegen de regels van het Katblad, maar dit was een uitzonderingsgeval, de situatie liep enigszins uit de hand vond ze, de paniek was te groot en het was overduidelijk dat Thassos er nog steeds niet genoeg van had.

Doch een ander mens zorgde voor een einde van de paniek. Het kleine baasje van Loesje had het tumult gehoord en kwam naar buiten om haar te bevrijden. Hij plukte Loes van de pergola en nam haar mee naar binnen.
Thassos (u ziet hem op de foto toekijken) had toen opeens geen plezier meer in de pesterijen, draaide zich om en verdween de Steeg van Storm in.
De rust was eindelijk wedergekeerd.

Onze haarfabrieken hadden nog een kwartier nodig om het hele gebied rond de tafel te besnuffelen, en dan vooral natuurlijk de plekken waar Thassos was geweest. Mevrouw Katblad, die toen Thas was gearriveerd haar fornuis in de steek had gelaten, moest snel weer terug naar de keuken om haar kookklus af te maken, en daarna riep zij de haarfabrieken voor het avondeten. Ze kwamen allemaal vrij snel naar binnen.

Onze excuses voor de slechte kwaliteit van de foto's; onze camera werkt minder goed in schemer en het donker.....

2 opmerkingen:

ina zei

De koplampen van Charli en Thassos staan er anders prima op.

Hans zei

Helemaal met Ina eens!