Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 20 november 2011

Zielepiet, of niet?

Oscar, het is al laat! Wil je alsjeblieft binnen komen? Nee, wil je niet?
Heb je soms ruzie gehad? Je vraagt met wie? Wel, met Boez, Cera, Japekoppie of mevrouw Troy natuurlijk! Nee?
Waarom wil je dan persé buiten blijven overnachten? Kán je het niet vertellen of wíl je het niet vertellen?
Nee, het is helemaal niet zo dat je na het eten weer naar buiten moet, daar kies je helemaal zelf voor. Ja, vroeger moest je al vóór het eten naar buiten, maar dan ging je naar je huis, naar Lima, en nu is dat veranderd toch? Omdat je dat niet meer wilde, naar huis? We hebben nu toch een dekentje voor je op de bank gelegd, speciaal voor jou gekocht, ja? En je mag toch tegenwoordig 's nachts daarop slapen? Je mag toch gewoon vrij in- en uitlopen sinds een paar maandjes?
Nee, die schuilhut is voor arme sloebers, die nergens terecht kunnen. Ja, voor bij slecht weer inderdaad, als ze nergens anders kunnen schuilen. Maar jij kunt gewoon bij ons naar binnen komen en  je bent alles behalve een arme sloeber! Of vindt je het soms fijn om de rol van een zielepiet te spelen?

Zo, je bent eindelijk overtuigd? Nou, je hebt mevrouw K. wel laten wachten en soebatten, heh?
Ja, ze staat hier zo ongeveer te bevriezen omdat jij opeens zogenaamd niet meer weet dat je op de redactie een eigen plek hebt voor dag en nacht!
Nou, kom maar gauw mee.
Wat?
Blikje Gourmet?
Ben je nu helemaal, Os! Je hebt eerder op de avond je diner al gehad! Oh, je dacht dat, als je maar lang genoeg buiten bleef, er vanzelf nog een diner geserveerd zou worden? Een souper?
Nee, Os, daar doen we niet aan. Ja, leuk geprobeerd maar dat gaat mooi niet door. Je mag nog een paar brokjes nemen als je wilt, maar meer zit er niet in. Zullen we nog samen een uurtje televisie kijken dan? Vooruit dan maar. Ja, erg gezellig inderdaad...... Hoezo mag mevrouw K. niet haar haakwerkje meenemen naar de bank?

3 opmerkingen:

Jacq. zei

Haha, heel grappig!!

Annemieke zei

Misschien vindt Oscar het gewoon fijn in de schuilhut? Ik vind het ook zielig, maar zijn vacht is dik zat en ik denk dat hij als het echt onaangenaam zou zijn wel binnen zou blijven...

mw. Katblad zei

Vanavond herhaalde dit zich. Wij hadden een man op visite. 10 seconden na het vertrek van de man kwam Os naar binnen en sprong op de bank....