Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 13 november 2011

Liever wat klooien

In de Kruidentuin waren wij Os kwijtgeraakt. Totdat we wat gekrabbel hoorden, want toen zagen we hem aan de stam van de boom hangen. Hij had blijkbaar moeite om omhoog te komen; we zagen hem tenminste enige tijd op dezelfde plek blijven plakken, met zwaaiende staart.

Uiteindelijk bereikte hij dan toch de top, en mevrouw Katblad riep "Hoera!" en "Flinke jongen!" naar hem om hem te prijzen. Misschien zou Oscar dan wat meer en vaker gaan gymnastieken, heh? Ja, je weet maar nooit waar dat goed voor is.
Maar de Os reageerde daar nauwelijks op en keek de tuin rond.
Hij was zijn vriendje Boez kwijt en wij trouwens ook.


De Boez bleek ergens onder de struiken te zitten met de bedoeling zich te verstoppen, maar had dat niet goed gedaan want wij zagen hem dus toch.

"Jongens, gaan jullie mee een stukje lopen?"
Nee.
De jongens wilden niet met mevrouw K. mee; ze bleven liever wat klooien in de Kruidentuin. Zij (mw. K.) ging teleurgesteld weer naar huis....

Geen opmerkingen: