Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 26 november 2011

Merkwaardige zaken

Oscar besloot om in de Moerbeiboom te klimmen (Kruidentuin), maar had wat moeite de top te bereiken. Het zal wel weer aan de merkwaardige vorm van de takken hebben gelegen, en dus niet aan hem.
Ook merkwaardig trouwens is dat de Moerbeiboom er niet toe kan komen zijn bladeren af te werpen, terwijl alle andere bomen in onze straat al kaal zijn. Mevrouw K. raakt van zulk soort dingen gemakkelijk in de war, maar dat zal de leeftijd wel zijn.Wel, toen de Os eindelijk boven was, keek hij trots uit over de Kruidentuin en de Gevaarlijke Weg.
Wij prezen hem om zijn lenigheid en doorzettingsvermogen, maar hebben hem andermaal verteld dat het hoog tijd is om een paar pondjes af te vallen. We weten echter niet of deze boodschap bij hem aankwam.
Deze foto hebben wij geplaatst om u te laten zien hoe stoer Os daar op de hoogte tak stond te balanceren. Helaas zakte hij snel daarna helemaal in omdat er een bezemwagentje van de gemeente langskwam. (Ja, zo'n groen karretje dat veel lawaai maakt en 3 bladeren wegveegt terwijl en 300 op straat liggen.)

Tot onze grote schrik dook de Boez opeens op. We schrokken er niet van dat hij opdook, maar zagen wel uit een ooghoek dat hij van de kant van de Gevaarlijke Weg kwam, en we vrezen zelfs dat hij aan de overkant van deze Weg heeft gezeten.
Dit is geen leuke gedachte voor mevrouw Katblad.
Het jonge ventje kroop snel onder de struiken door naar de Katbladstraat toe, en ging daar een beetje met zijn neus in de lucht staan ruiken. Dikke staart, dat wel. Op onze vragen wilde hij natuurlijk geen antwoord geven. Soms weten we niet goed wat we met dit jochie aanmoeten....
Afijn, de Os kwam uit de boom en we gingen terug naar de redactie. Daar nam mevrouw K. maar een kopje koffie, zonder cafeïne deze keer....

2 opmerkingen:

ina zei

Oscar staat er erg mooi bij zo in de boom. Misschien klom hij zo hoog om zijn vriendje te kunnen zien.

Annemieke zei

Mooie plaatjes van Oscar in die boom. Hij doet het goed als grote maten model.