Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 23 november 2011

Vreemde zaak

Mevrouw Katblad had even de tijdelijke zorg voor Lima. Zoals u al eerder heeft kunnen lezen, heeft de huisgenoot van Lima, Oscar, problemen thuis en is daarom bij zijn vriendje de Boez ingetrokken.
Wel, op het moment dat mevrouw K. Lima eten ging geven, vond Oscar dat hij daarbij behoorde te zijn. Dus stond hij voor de deur te wachten tot de sleutel was omgedraaid, en daarna liep hij direct door naar de keuken voor een diner voor twee. En hij weigerde de keuken te verlaten voor hij zijn portie blikvoer had gehad.... Jawel, dit heet nu met recht: van twee walletjes eten!
Wel wilde hij direct na de laatste hap weer naar buiten, terwijl Lima nog even (voor het luikje) zat te aarzelen (zie foto). Os weigert trouwens van dit luikje gebruik te maken, en toen hij ervoor stond, konden we duidelijk zien waarom! Nee, Os krijgen we echt niet in (of door) een maatje 36.....

De reden waarom Lima aarzelde, tonen wij u hier. Op een tafel vlakbij zaten namelijk Cera (rechts) en Loesje (links) een beetje te bakkeleien. Cera was natuurlijk met Os meegelopen naar het huis van Lima, en Loes was erg nieuwsgierig naar wat daar allemaal gebeurde. Doch toen zij wat opdringerig deed richting Cera, voelde de laatste zich bedreigd en begon te protesteren. Het werd net geen meppartij maar het scheelde niet veel.

Oscar zat zoet recht voor het huis op zijn maatje Lima te wachten. En tegelijkertijd uit te buiken natuurlijk. Ja, ook rond deze tafel is onlangs een pergola gebouwd, maar de bovenbalken ervan zijn voor haarfabrieken helaas minder geschikt om op te lopen, laat staan te zitten. Vandaar dat Oscar niet de hoogte inging, zeg maar.
Ah, zien we daar kleine witte voetjes door het gebladerte heen?
Jawel, Lima had eindelijk besloten naar buiten te komen.

Er werd echter niet gelijk gespeeld; misschien moesten de haarfabrieken nog een beetje wakker worden? Of was het omdat ze nog niet gewend zijn aan de aanwezigheid van Loesje?
We konden het niet verder afwachten omdat we naar nog een adresje moesten voor katten-thuiszorg: Charl en Ollie zaten eveneens op hun ochtendhapje te wachten, en daar moest mevrouw Katblad voor zorgen.

Waar wij nog lang over hebben nagedacht is het geval Oscar. Niet meer naar huis terugwillen, intrekken bij zijn Boezelvriend, maar als wij naar zijn huis gaan en daar de deur openmaken, wil hij opeens ook weer van de partij zijn. Ja, eten is erg belangrijk voor Oscar, dat is helemaal waar. Maar verder is en blijft het een vreemde zaak.

Geen opmerkingen: