Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 1 juli 2011

Boze blikken

Kaija (bewoonster van een huis aan de Kruidentuin en huisgenote van Siep) was het er niet mee eens dat wij haar gebied doorkruisten. Maar dat is zij nooit dus dat was niks bijzonders. Wij laten u alleen maar weer eens haar boze blikken zien; ook haar houding spreekt voor zich. Zij staat daar vlak bij de boom waar zij vroeger graag inklom: die ene met die prikblaadjes. Tegenwoordig doet zij dat helaas niet meer en wij weten niet waarom ze dat niet meer doet. Misschien heeft het wel met de leeftijd te maken (stijve gewrichten) of het kan ook zijn dat ze die boom gewoon niet meer leuk vindt.
Nu we daar trouwens nog eens over nadenken:

Sinds Jaya (buurkat) en haar 4 huisgenoten vertrokken (ongeveer 2 jaar geleden), hebben wij Kaija niet meer zien klimmen. Dus misschien vond zij het indertijd wel te druk in de tuin en ging zij daarom regelmatig de hoogte in?
Wel, wij zullen nooit de echte reden te weten komen omdat Kaija beslist niet van plan is dat aan ons te vertellen. Kaija houdt namelijk niet zo van "gezellig babbelen" en ziet ons liever gaan dan komen. Dit bericht heeft dus bij nader inzien niks aan inzichten opgeleverd en daarvoor bieden we onze excuses aan.

1 opmerking:

ina zei

Geen nieuwe inzichten, maar wel heerlijke boze blikken, altijd leuk om te zien hoe boos een kat kan kijken.