Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 24 juli 2011

Mager en vol krassen

De "half-zwerver" Bollewangen (alias Pincho) is weer eens langs geweest. Hij had nogal haast dus de fotograaf moest ook flink de pas erin zetten en kreeg Bw pas voor de lens ter hoogte van de Muizentuin (zie onze plattegrond)!Het was niet mogelijk om Bw te benaderen, en ook wegens zijn hoge looptempo kregen wij hem niet zo goed in beeld.
We konden echter wel zien dat Pincho niet bepaald goed in zijn vacht zit.
Broodmager is hij; er zit echt geen grammetje vet meer op.De fotograaf slaagde er tenslotte in om Bw in te halen en een foto van zijn voorkant te maken. Wij wilden namelijk zien of hij misschien kortgeleden nog gevochten had en daar krassen of wonden aan had overgehouden.
Hij liet ons echter niet dichterbij komen en vandaar dat we deze foto maar een beetje hebben opgeblazen.

Beter dan dit kregen we het niet maar we kunnen u verzekeren dat Pincho onder de wondjes en krassen zit. Geen pretje om te zien......

Een laatste foto van de "half-zwerver", want hij stak de straat over en wij zagen geen mogelijkheid meer om een beter plaatje van hem te schieten; hij ging er erg snel vandoor.

Ja, het is voor ons onbegrijpelijk dat iemand zijn kat zo laat verwilderen door te weigeren hem te laten castreren. Maar daar hebben wij het al vaker over gehad. We hebben diep medelijden met dit beestje....

6 opmerkingen:

Annemieke zei

Arme arme bollewangen! Het is inderdaad dieptriest!

katja zei

Het is hartverscheurend om BW zo te zien aftakelen...

Hans zei

Wst ziet hij er slecht uit!
Arm beestje. Voorasl de laatste foto is schrijnend.

Chantal zei

Is dit geen dierenmishandeling?

Anoniem zei

Deze kat moet zo spoedig mogelijk naar een dierenarts: je ziet op de foto zelfs zijn heupbeenderen op de achterflank. Het zou mij niets verbazen als hij ondervoed is en een tekort heeft aan vocht. Zijn hele uitstraling is er een van algehele malaise. Grijp alsjeblieft in voordat het te laat is. Wat zegt WSPA ook weer: defend the animals against the beasts. Dat zal in Nederland wel weer niet gezegd mogen worden, maar dit lijkt mij inderdaad dierenmishandeling. Beter ruzie met zijn baas dan dat dit beest verder lijdt.

de redactie zei

Er zitten een hoop mensen achterheen Abigail, ze zijn zelfs al met vangkooien in de weer geweest en de dierenbescherming is ook al eens ingeschakeld. Bw laat zich echter niet vangen. Er wordt naarstig naar een oplossing gezocht voor Bw (alias Pincho).