Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 1 juli 2011

Werkweigering....

Wij liepen met onze reporters de Boez en Oscar door de Parallelstraat, maar daar was helaas maar weinig te beleven. Tenminste, in de ogen van de fotograaf dan, want de beide vriendjes ontdekten een heel spannend plekje met zeer interessante luchtjes die uitgebreid door hen in kaart gebrachten moesten worden. We hadden graag van het stel een verslag gekregen van hun bevindingen, maar tot op heden hebben wij dat nog niet mogen ontvangen. Waarschijnlijk zal dit plaatje dus wel het archief ingaan met de korte vermelding: "snuffelende vriendjes". Het zij zo.


Bij het Zooiplein raakten onze twee reporters opeens een beetje opgewonden en werd er zelfs even kort gevochten. Niks kwaadaardigs verder en dus vielen er ook geen gewonden, maar het was wel duidelijk dat ze het ergens niet over eens konden worden. De fotograaf wilde graag het plein op maar kreeg tenslotte alleen Oscar maar zover om mee te gaan.

De Boez had weer eens geen zin om ons te vergezellen, en ook na herhaald aandringen bleef hij opstandig naast een grote plantenkuip in de Katbladstraat liggen.
Dit was weer eens het bewijs dat de Boez eigenlijk niet zo geschikt is voor de functie van reporter, maar helaas hebben wij op dit moment niet een andere vacature voor hem en kunnen hem ook niet meer terugbrengen naar Wilma (bij wie hij als kitten werd opgevangen en gesocialiseerd). Bovendien, hadden wij hem nog wel kunnen ruilen dan zou mevrouw K. dat waarschijnlijk niet toestaan omdat de Boez wel erg goed functioneert als kruikje in bed, maar daar heeft het Katblad helaas verder niks aan want dat is geen reportage waard, zeg maar. Afijn, dit was dus alweer een snertreportage waar u niets aan heeft, al doet de Boez het altijd wel aardig op de foto en is zijn vriendschap met Oscar ook wel wat waard. Ach, misschien valt het dan toch wel mee en hebben wij eigenlijk helemaal geen reden om ons Boezelmanneke terug te brengen, heh!?
Nou stoppen met huilen, mevrouw Katblad! Het was maar een grapje, dat snapt u toch wel? Nee, natuurlijk overwegen wij niet ons Boesje te ontslaan of weg te geven of iets van dien aard! Maar het Katblad moet vol en daarom maken wij af en toe wat denkwerkjes die eigenlijk niet kloppen en alleen maar voortkomen uit het zieke brein van de hoofdredacteur, toch? Daarom ja. Wilt u nog een kopje koffie? Als troost? Nee, we hebben er helaas niets bij. Nu gaat u toch niet weer janken, mevrouw Katblad?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve mevrouw Katblad, rustig nou, er is toch niets aan de hand? Desnoods sturen we het A-team (afgerichte blafbeesten) naar die gemene timmerman,hoor! Of is het toch de Boez? Een kruik in bed zeker als het heel koud is, is meer waard dan een jonge onervaren reporter. Met de onschuldigste snuit van de wereld.

Mevrouw Katblad zei

U begrijpt het tenminste...

Annemieke zei

De Boez zorgt voor enorm veel verhalen! Kijk maar eens hiernaast op de links. Na Oscar gaan er meer verhalen over de Boez dan over welke andere kat dan ook! Dus kennelijk doet hij toch iets goed. Naast zijn kruikfunctie