Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 13 juli 2011

Eigen schuld

Boez:
Snertweer inderdaad. En ze hebben mijn schuilplek afgesloten met stenen, dus daar kan ik niet meer in. Dat betekent dat ik niet meer kan schuilen voor de regen en daarom ben ik nu vaker thuis. Maar ze zal het weten mijn mens. Ja, het is allemaal haar schuld, daar ben ik zeker van. Dat gat is niet zomaar vanzelf dichtgegaan, heh? Nou dan!
En voor straf mag ze dus nu de krant niet lezen. Ze kan geen kant uit mijn mens, want haar wielhuis staat met een lekke band. Ja, ze was effe de straat uit maar kwam toen snel weer terug. Maar ik heb die schroef daar heus niet voor die band neergelegd, dat heeft iemand anders gedaan. Ik zou dat zelf niet hebben kunnen verzinnen maar vind het wel net goed. Het zal haar leren om mijn schuilplaats af te sluiten. En daarom lig ik op haar krant. Omdat ik me stierlijk verveel en niks anders te doen heb. En als straf. En ook wel omdat ik graag geaaid wil worden tot de regen ophoudt met vallen. Nu heeft zij ook niks meer te doen, mijn mens. Lekke band en ik op de krant. Als ze het nu maar niet in haar hoofd haalt om te gaan stofzuigeren, want dan ben ik mijn doel voorbij geschoten.
Mijn mens is trouwens niet zo blij, nee. Maar dat is niet mijn schuld. Want behalve die lekke band heeft ook nog iemand met een voorwerp op haar wielhuis geslagen en nu zitten er drie deuken in. Vlak boven de deur dus. Misschien wordt ze weer een beetje blij als ze mij mag aaien. Ik in elk geval wel. Twee vliegen in één klap. Maar ik heb nog liever dat de regen stopt, dan kan ik weer naar buiten. Dat is het enige waar ik me momenteel druk over kan maken. Die regen dus, heh? Bah.
Ga je me nu eindelijk aaien of hoe zit het?

2 opmerkingen:

Jacq. zei

Wat ontzettend naar, mevr. Katblad dat er deuken in uw auto gemaakt zijn en de lekke band!!
Lieve Boez, dat gat is voor je eigen bestwil dichtgemaakt, geloof me.

ina zei

Wie heeft er uw auto gemolesteerd, mevrouw Katblad? Ik kan me niet voorstellen dat u vijanden hebt, dus ik ga er vanuit dat het vandalen zijn geweest. Wel foto's maken en aangifte doen, he! En veel Boez aaien, dat helpt echt als je treurig bent, daar heeft hij helemaal gelijk in.