Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 11 juli 2011

Drie jaar oud maar nog steeds vreselijk dwars!

Hoi Boez! Zit je lekker daarboven? Hoogste dak van het hele rijtje huizen, heh? Ja, erg leuk en knap van je. Maar iedereen is al binnen want er gaat gegeten worden. Ja, Os is ook al naar huis. Zou je misschien kunnen overwegen om eveneens thuis te komen? Voor een lekker hapje Gourmet bijvoorbeeld?
Nee, je kunt hier niet naar beneden. Stukje omlopen en dan achterom, weet je nog? Boez? Stukje omlopen! (Grmpffff)Geen zin in omlopen? Hier naar beneden? Maar we zeiden toch net dat dat niet kan? Ja, geloof mevrouw Katblad nou maar. Nee, wat jij wil kan echt niet. Wij gaan alvast naar de redactie. Kom jij daar dan ook zo?

Jij gaat altijd voor het onmogelijke, heh Boez? Nee, we hebben geen trapje hier. Ja, het eten is al opgeschept want we kunnen niet eeuwig op jou wachten.
Nee, je kunt hier ook niet naar beneden springen. Nog een klein stukje omlopen Boez! Alsjeblieft!

Hoezo: waar een wil is is een weg?
Doe niet zo belachelijk Boez, en loop nou gewoon even om. Zie je niet dat de anderen van streek raken door jouw idiote gedrag? Ja, Japekop heeft al de hik en je maakt mevrouw Troy ook overstuur met je belachelijke gedrag. Cera is de enige die denkt: laat die idiote Boez maar schuiven. Ja, zij kan jouw portie er ook nog wel bij hebben!


Wat is dit nu toch voor een idiote aandachttrekkerij?
Ja, inderdaad, de anderen proberen te eten. En jouw bakje staat nog op het aanrecht, dat heb je goed gezien. Wat bedoel je met "Ik heb wel honger maar ook weer niet zo'n trek"? Wil je daar nou wegwezen zodat de oudjes tenminste niet door de stress die jij veroorzaakt stikken in hun avondhap?


Ja, overheerlijke Gourmet inderdaad. Mousse met Boeuf. Nee, wij weten ook niet precies wat erin zit, maar het ruikt overheerlijk en de anderen willen het graag in rust opeten, zonder jouw geklooi boven hun kop!

Wel, de Boez keek dus best verlangend naar zijn voerbakje, en even later was hij dan ook op weg naar de voordeur om binnen te komen. Tenminste, dat dachten wij omdat hij plots verdween. Op dat moment was het dus net half negen geweest.
Wilt u weten hoe laat hij tenslotte thuiskwam? Nee? Nou, wij vertellen het u toch. Het was op de kop af 23.00 uur.
Wij geloven er niets van dat het ommetje van de achterkant van ons huis naar de voorkant zoveel tijd kost. Zelfs mevrouw K. (niet zo lenig als de Boez uiteraard) zou dat in veel kortere tijd redden. Wij denken dan ook dat jongeheer Boez zich onderweg heeft laten afleiden door allerlei andere zaken, en dat hij helemaal niet zoveel honger had als hij eerder deed voorkomen. Namelijk, na drie happen van die overheerlijke Gourmet, zat hij wederom bij de voordeur te zeuren om weer naar buiten te mogen. Maar dat mocht dus niet want dat vond mevrouw Katblad niet goed. Nee, want zij wil graag op de dag van morgen een gezellig en gezamenlijk ontbijt. Waarom? Wel, morgen is de Boez namelijk jarig en dan willen wij uitgeslapen haarfabrieken aan het ontbijt, inclusief de jarige.  Maar dat is dus morgen, heh? Of is het al zover, de heuglijke dag? In dat geval: Hiep hiep Hoera!

4 opmerkingen:

Inge zei

Van harte gefeliciteerd mooie lieve ondeugende Boez!
En mevrouw Katblad ook natuurlijk.

Ik hoop nog heel veel mooie foto's van je te zien en prachtige verhaaltjes over je avonturen te lezen in het katblad en je in het eggie vaak te kunnen knuffelen!

Je pleegmama zei

Van harte gemiauwiciteerd met je derde verjaardag lieve Boez! En laat je maar lekker verwennen vandaag.

Jacq. zei

Van harte gefeliciteerd, mooie en lieve Boezterd!!Maak er een mooie dag van en probeer ietsie pietsie eerder thuis te komen, zeker nu je al 3 jaar bent geworden :)

ina zei

Gefeliciteerd Boez! Dat we nog maar lang mogen genieten van je avonturen in het Katblad. En blijf vooral zo heerlijk onnozel kijken met die mooie ogen van je.