Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 9 juli 2011

Allemaal tegelijk

Heel, heel soms is het hele stel tegelijk thuisgekomen om het avondmaal te nuttigen. Dat gebeurt meestal op winderige of regenachtige dagen; dat had u zelf ook natuurlijk al bedacht.
Maar goed, mevrouw Katblad kan erg genieten van het kijken naar de smikkelende haarfabrieken, zoals op dit moment dus. En soms vallen haar dan kleine dingen op. U ziet hier links de Boez en rechts Cera. Wat nu zo grappig en ontroerend is, is dat ze de staartjes gekruist hebben. En die staarten bleven gedurende de hele maaltijd zo liggen.


En hiernaast ziet u Japekoppie (boven) en zijn moeder T. Troy.
Japekoppie eet altijd dusdanig luidruchtig dat zijn moeder af en toe even opkijkt om te zien of het nog wel goed gaat met haar zoon. Ook houdt zij nauwkeurig in de gaten hoever Japekop met zijn portie Gourmet gevorderd is, want als het effe kan wil zij zijn bakje graag van de restanten ontdoen, zelfs als haar eigen bakje nog niet eens leeg is.
Niemand durft trouwens eten te stelen van mevrouw Troy, al komt het wel eens voor dat Oscar onverwacht binnenkomt tijdens een maaltijd (luikje vergeten dicht te doen) en al klagend (ik ga dood van de honger want heb al dagenlang niks meer gehad - hoe konden jullie mij buiten laten zitten!) toch een poging waagt. Maar dan gromt mevrouw T. met zoveel stelligheid dat Os wel bakzeil moet halen en vervolgens Cera als slachtoffer kiest. Cera doet al snel een stap opzij als Os nadert, zij is namelijk erg goedgelovig en maakt graag plaats voor de kleine gulzigaard. Hetzelfde geldt trouwens voor de Boez, bovendien: in een echte vriendschap deel je alles samen, niet? En daarbij komt ook nog dat Boez erg snel "vol" zit, dus dat is dan mooi meegenomen (voor de Os).

3 opmerkingen:

ina zei

Wat schattig, die staarten.

Annemieke zei

Schattig die gekruiste staarten!

Anoniem zei

Dames, dit zijn de twee musketiers. De derde was ietsje verlaat dit keer.