Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 24 juli 2011

Geen romance....

Toen de zon nog scheen en het dus niet zulk vreselijk weer was als vandaag, zagen wij tot onze verbazing Charli en Cera bij elkaar in het zonnetje liggen.
Nu wisten wij al van Cera dat zij Charl graag mag vanwege zijn immer kalme gedrag en omdat er geen greintje agressie in deze grote vent zit (dus hij haar ook nooit pest - erg belangrijk voor Cera want zij is bijzonder gevoelig daarvoor), maar dat zij zo dichtbij elkaar op de tafel lagen te zonnen, daar keken we wel (aangenaam) van op.
Ja, inderdaad, Cera was eens verloofd met Japekoppie, de broer van Charl dus, maar dat was uitgeraakt omdat Japekop toch wel bij nader inzien te rustig voor Cera was en zij vooral ook met hem wilde stoeien, iets waar hij dus niet zo van hield en daarom niet op haar voorstellen inging. Ook ging Japekop liever in zijn eentje op verkenning, terwijl Cera hem dolgraag wilde vergezellen en soms bruut door J. werd afgewezen. Kortom een klein drama, met als gevolg dat de verloving werd verbroken, en toen bovendien de Boez bij ons kwam wonen en hij wel bereid bleek om zich met Cera te vermaken, groeiden de twee ex-verliefden langzaam verder uit elkaar, ondanks het feit dat Cera bij ons kwam wonen en ze (J. en C.) nog vaak op één bed sliepen.

Maar goed, Cera is ondertussen ook een jaartje ouder geworden en verloor haar wilde haren in dit proces, dus hoeft zij niet zo nodig meer te stoeien, kan zij urenlang supertevreden liggen zonnen en doet dat nu blijkbaar graag samen met de broer van haar ex-verloofde, de grote Charli!

(De foto hiernaast is trouwens in het groot zo prachtig dat wij hem nu voor een poosje als bureaublad op onze laptop hebben gezet.)
Of er nu een romance voor deze twee in de lucht zit?
Wij vrezen van niet.
Charli namelijk had nauwelijks oog voor Cera terwijl zij toch goed haar best deed zijn aandacht te trekken...
Nee, Charl is het prototype van een vrijgezel en het liefst op zichzelf, net als zijn broer Japekop dat was en is. Charli tolereerde Cera zo vlak naast zich, maar daar was ook alles mee gezegd. Maar vergist u zich niet, ook een relatie van vertrouwen en acceptatie is belangrijk als je een stukje territorium moet delen met elkaar, en daarom is mevrouw Katblad al heel tevreden met het feit dat Charl en Cera elkaar een plekje gunnen en zo vredig de tafel kunnen delen. En of Cera stilletjes misschien op meer hoopt? Wel, de tijd zal het leren.....

3 opmerkingen:

katja zei

Cera valt blijkbaar voor van die eigenheimers :-)

Annemieke zei

C en C klinkt wel leuk!

de redactie zei

Wij denken dat Cera eigenlijk gewoon behoefte heeft aan de grote broer die haar beschermt tegen al die pestkoppen in de buurt. Zijzelf zal daar ook wel achter komen, en dan hoeft ze zich ook niet meer zo uit te sloven.....