Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 11 juli 2011

Veiligheid vóór alles!


Nota bene op zijn verjaardag werd de Boez geconfronteerd met een vette tegenvaller. Het volgende is namelijk gebeurd.
U weet dat de Boez regelmatig vele uren achteréén compleet en zomaar uit het zicht verdwenen kan zijn, toch? Daar heeft u tenminste al een paar keer over kunnen lezen. Kort geleden nog, tijdens een langdurende plens- en onweersbui, kwam hij niet naar huis maar keerde pas terug toen het onweer voorbij was. En merkwaardig genoeg had hij bij thuiskomst geen enkel nat haartje in zijn vacht. Wij hadden het vermoeden dat hij ergens een geheime schuilplek had gevonden of zelfs wel eens bij iemand binnen kon zijn geweest.
Wel, gisteren vertelde een buur dat er regelmatig een zwart-witte kat bij hem van het dak naar beneden komt. Wij vroegen hem even te mogen kijken op de plek waar dat gebeurt.

Vanaf een achtergelegen dakterras springt de kat op het dak van het schuurtje van deze buur.
Via het dakje loopt de kat dan naar de gevel van het huis.


Vanaf het dakje (rechtsboven) springt de kat vervolgens naar beneden, op de vensterbank, en dan op de grond.
Ja, het is een flinke sprong naar omlaag, en de betreffende kat moet dus wel lef hebben en lenig zijn.
We gaan door naar de volgende foto.

In een hoek van het plaatsje, waar de regenpijp naar beneden komt, zit een gat. De buurman heeft gezien dat er achter dat gat een grote, loze ruimte zit die onder het buurhuis (opslagruimte) doorloopt. Hij heeft ook gezien dat de zwart-witte kat regelmatig door het gat in die ruimte verdwijnt. Soms ook ligt de betreffende kat vanuit de ruimte door het gat naar buiten te kijken.

Wij vroegen de buurman om meer details met betrekking tot het uiterlijk van de kat, en toen noemde hij de grote, brutale en indringende ogen van het beestje.
Wel, eigenlijk wisten wij toen al wie hij bedoelde.


Ja, en vervolgens hebben wij de buurman verzocht het gat te dichten met een aantal bakstenen. Niet om de kat te pesten maar omdat je niet weet wat daar achter dat gat allemaal kan gebeuren. Er kunnen gevaarlijke uitsteeksels zitten, er kan een stukje muur instorten, en vervolgens kan je daar niet bij zonder het halve huis te moeten afbreken.
Wij bedankten deze buurman voor zijn medewerking en hij liet ons door de voordeur uit. Heel toevallig kwam net de Boez ons huis uitgelopen. Is dat hem, buurman? Ja, dat was hem!

Wel, de Boez is dus zijn geheime schuilplaats kwijt, en dat nog wel precies met ingang van zijn 4de levensjaar! Wie weet ving hij daar wel de vetste, heerlijkste muizen die er te vinden zijn, en dat hebben wij hem afgenomen.
Ach, misschien vindt hij wel weer een andere geheime schuilplaats. Maar wij hopen eigenlijk dat hij voorlopig niet meer zo lang van huis blijft en weer wat meer aandacht gaat schenken aan zijn vriendje Oscar. Want die zat soms voor onze deur uren te wachten op zijn maatje, terwijl deze zich dus ergens onder een huis zat te vermaken, in zijn eentje.
Sorry Boez, maar veiligheid voor alles, heh? Tja....

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Toch gefeliciteerd Boez!

Abigail zei

Felicitaties voor de jarige Boez! Een gezond en nog lang leven met vele geheime plekken. Die moeten dus geheim blijven voor mensen, snap je wel? Goed zo. En volgende keer als je echt vlees wil proeven, moet je het dus stilletjes jatten. Niet gaan zitten schuiven zodat je jezelf onmiddellijk ontmaskert! Je leert het nog wel.

katja zei

Ik moet Boez natuurlijk ook snel nog even feliciteren, voordat de heugelijke dag alweer voorbij is: GEFELICITEERD BOEZ !!! En nog vele jaren enzo !