Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 10 juli 2011

Definitief geen Schrik van de Buurt

Thassos (links) kwam uit de Kruidentuin aangelopen om onze redactie een bezoekje te brengen of tenminste zijn snuit weer eens te laten zien. De laatste keer dat hij langskwam had hij grote haast en geen tijd voor een interview; misschien hadden wij deze keer meer geluk....
Maar er gebeurde iets onverwachts...
Bovenop de tafel ziet u Charli (broer en buurjongen van Japekoppie) liggen, maar hij speelt verder geen rol in dit verhaal. Onder de tafel echter zat Wamy, en voor hem bleef Thassos zowaar stokstijf staan, likte uitgebreid zijn lippen en dus stond onze fotograaf al klaar om een (eventuele) ruzie op de gevoelige plaat vast te leggen. Eigenlijk verwachtten we wel een beetje dat Wamy 'm zou smeren, want tegen Thassos kan niemand op. Ja, dat dachten wij dus.

En toen geschiedde het ongelooflijke: Thas koos eieren voor zijn geld en keerde om.
Wat had kleine Wamy gezegd of gedaan waardoor Thas afzag van zijn bezoek aan ons? Of dacht Thassos misschien dat Wams één van de redactiekatten was die zijn eigen gebied zat te verdedigen?
Wel, hoe dan ook, Thas ging er vandoor!


Helemaal linksboven ziet u Thas het beeld uitlopen, op weg naar een veiliger oord. De Wams besnuffelt de plek waar hij (Thassos) zojuist nog likkebaardend had gestaan. Charli ligt nog steeds op de tafel; hij had zich in al die tijd nauwelijks bewogen, de koele kikker.
Maar één ding is zeker: wij kunnen nu definitief Thassos afvoeren als kandidaat Schrik van de Buurt. Wilt u dit even ergens noteren?

Geen opmerkingen: