Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 19 juli 2011

Snelle jongen

 Zo Wamy, wat gezellig dat je weer eens langskomt. We hadden je al zo lang niet meer gezien!
Wat kom je eigenlijk doen? Stomme vraag, heh?
Ja, want het Poezenloket staat open, de Boez is niet in de buurt en dan die geur van verse brokjes!
Maar helaas, Cera zat  in de weg. En Cera mag de Wams niet omdat hij haar regelmatig achterna zit en pest. Wel, dan krijg je dat je niet met open poten wordt ontvangen, integendeel dus.
Vette pech voor Wamy, brokjes jatten was er niet bij onder deze omstandigheden!
Doch, de Wams had een oplossing bedacht.
Hij draaide zich om om zogenaamd naar de vogeltjes te gaan kijken en Cera trapte erin. Of ze wilde achter mevrouw Katblad aan, dat kan natuurlijk ook, maar dat is net zo dom dus.
Want u raadt natuurlijk al wat er daarna gebeurde, heh?
De Wams is namelijk snel. Héél snel. Cera was nog niet over planten gesprongen of hij liep al bij ons binnen, op weg naar één van de voerbakjes waaruit hij een paar flinke happen nam. Door zijn haastig schrokken vlogen de brokjes alle kanten op, maar dat is zo langzamerhand geen onbekend verschijnsel meer.
En mevrouw Katblad is dol op vloeren vegen....

3 opmerkingen:

katja zei

En Wamy ziet er zo vertederend onschuldig uit met z'n roze neusje...

Annemieke zei

Als katten onschuldig konden fluiten zou Wamy dat doen op die onderste foto! Geen wonder dat Cera erin stonk - ik zou er zelf bijna instinken - ondanks dat ik weet hoe Wamy is!

Hans zei

Weet je Wamy,

jouw gedrag mag niet. Ik stel een taakstraf voor: het schoonmaken van de voerbakjes van Boez, Japekoppie, Cera, Mevrouw Troy.

Oh!!! Deed je dat al!!??