Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 28 juli 2011

Van de bovenste richel

Hé Boez, ga eens wat doen!
Ja, 's nachts een vent, overdag ook een vent, heh? Moet je maar niet de hele nacht buiten blijven lopen klooien met je vriendje. Nou ja, de halve nacht dan, maar toch.

Ja, ik heb het tegen jou, Boez met de slaapoogjes!
Slimme jongen!

Wij hadden namelijk het kattenluik gisteravond op inkomend verkeer gezet toen alleen Cera nog buiten was, maar op een gegeven moment kwam Os naar binnen en hield met zijn achterste het klepje net zolang omhoog tot de Boez zich langs hem heen naar buiten had kunnen wringen. Oh, wat een lol hadden die twee samen! Daarna was het hek van de dam natuurlijk. En tenslotte is mevrouw K. maar naar bed gegaan, veel te laat voor haar doen.


Jullie hebben mevrouw K. wel lekker wakker gehouden, heh? Stelletje deugnieten!

Ja, want we hoorden best wel vaak het luikje klepperen, maar als we dan beneden kwamen was er geen Boez of Os te bekennen. Eerder op de avond hadden we trouwens nog geprobeerd Os naar huis te brengen, maar nadat Os braaf met ons mee was gelopen en voor zijn voordeur stond, veranderde hij van gedachten. Er zat namelijk een vreemde lapjeskat onder een wielhuis en een eindje verderop liep een vreemde (zeer donkere) cyper rond, dus er was nog te veel te doen op straat.
Maar nu wordt er dus vooral veel geslapen. Zul je zien dat er vanavond pas weer leven inkomt en dat we weer zo'n nacht krijgen.
Tuig is het! Van de bovenste richel inderdaad!

3 opmerkingen:

ina zei

Misschien moet u ook maar een middagslaapje doen, mevrouw Katblad.

Hans zei

Wat een doerakken. Ik hoef het luikje thuis niet op éénrichting verkeer te zetten. Ze zetten hun nagels er onder en trekken het naar binnen open om naar buiten te gaan. Of omgekeerd!

Inge zei

Boeven zijn het!
Maar wel hele lieve.....