Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 13 juli 2011

Niemand begrijpt me!

We kregen een tip dat Iwan in de Hoftuin zou zijn, en inderdaad! Hij zat daar op de trap en had het moeilijk, dat zei hij zelf. We konden hem weliswaar niet zo goed verstaan maar het was op en top klink en klaar dat hij een hoop redenen om te klagen had.

Ach ach. En wee o wee. Zijn geweeklaag trof ons diep in ons hart. Het was overduidelijk dat hij hard aan een knuffel toe was.Nou, echt makkelijk gaat dat niet, heh? In één hand de camera en met de andere door de tralies heen wriemelen.
Gaat het al wat beter, meneer Iwan? Nee?
Is je ellende dan zo groot?

Ja, de ellende was groot.
Maar gelukkig was de tipgeefster meegekomen en zij had ook nog wel een hand over.
Doch Iwan keek haar aanvankelijk een beetje wantrouwend aan. Ken ik u, mevrouw? Zal ik u mijn verhaal vertellen of stelt u daar geen prijs op? Ah, u heeft het al in het Katblad gelezen. Ook van mijn kiezen dus? Dat ik die niet meer heb? Oh, ja dus.

Wel, Iwan vergat verder te klagen tijdens het gekroel, dus misschien betrof zijn eerdere uiting van ongenoegen wel zijn aai-behoefte. Dat was dan bij deze voor even opgelost. Hoewel, hij keek ons zeer beschuldigend na toen wij de Hoftuin weer verlieten. Arme, arme Iwan. Niemand die hem echt begrijpt....

3 opmerkingen:

ina zei

Arme Iwan. Ik denk dat zijn medicijnen opgehoogd moeten worden, hij kwijlt weer en hij is heel zielig, vindt hij zelf. Gelukkig eet hij nog wel als een dijkwerker, ook harde brokjes, dus hij valt niet meer zo af als voor zijn operatie.

Wilma zei

Ahhh gossie, arme Iwan. Toch weer last van zijn bekje, maar gelukkig heeft het nog niet zijn eetlust aangetast.

ina zei

Iwan gaat maandag naar de dokter, die wil hem nog een keer nakijken, bloedonderzoek om te achterhalen waar die ontstekingen telkens vandaan komen.