Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 7 juli 2011

Bij nader inzien

Cera:
Wat ik hier doe? Wel, ik lig hier te zonnen, dat ziet u toch?
U wilt dat ik meega een stukje lopen? Gaan er nog meer mee? Nee? Dan blijf ik ook liever hier. Ja, nu schijnt de zon nog en straks is-ie weer weg, dus kunnen we beter later een stukje gaan lopen, toch?
Dan heeft u geen tijd meer? Oh, geen zin meer!

Maar nu heb ik dus geen zin, heh? Heeft u daar een probleem mee?
Wel ik lig daar heus niet wakker van, van uw problemen, dus als u het mij niet euvel duidt dan maak ik eerst mijn dutje af.
Hé, zie ik daar Japekoppie voorbij kuieren? U gaat wel met hem een stukje lopen, zegt u?
Ach, nu voel ik me opeens erg uitgeslapen en bovendien wordt de zon me toch wel wat te warm. Bij nader inzien inderdaad.
Bovendien lijkt het me gezelliger voor Japekop als ik ook meega, dan kunnen we er misschien weer een keer een echte verkenningstocht van maken, niet? Ja, dat omdat wij allebei in het bezit zijn van het diploma Verkenner A, en er dus een beetje een serieuze wandeling van kunnen maken; één zonder geklooi en met een wetenschappelijk doel, zeg maar.
Gaan we dan maar mevrouw Katblad, of blijft u daar wortel staan schieten?

4 opmerkingen:

Inge zei

Oh, Cera wat ben je toch een heerlijk poesje!

Abigail zei

Was zij ook niet part-time model? Maar hier nam ze het er gewoon van. Groot gelijk, vrouwtje! Mooie haarfabriek, hoor!

de redactie zei

@Abi:
Cera is ons Hoofdmodel! Maar daarnaast heeft zij nog vele andere talenten.

Abigail zei

Geachte redactie,

Onze welgemeende excuses voor de verkeerde functie-omschrijving van uw Hoofdmodel, Cera. Daarbij moet ik het Leidsch Katblad complimenteren met het aannemen van het Hoofdmodel voor deze functie. Zij is een plaatje om te zien en heeft een buitengewoon vriendelijke uitstraling daarbij. Wij hopen dan ook dat Uw Hoofdmodel nog vele jaren het Leidsch Katblad mag blijven verfraaien met haar natuurlijke gratie. U en alle haarfabrieken een heel fijn en gezond weekeinde wensend.