Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 30 juli 2011

Goed te behappen...

Wamy:
Mijn moeder schijnt erover geklaagd te hebben dat ik nooit op tijd thuis ben voor het eten, maar ik heb ook geen enkele reden om dat te doen. Ik bedoel maar, het is zó kinderlijk eenvoudig om hier in deze buurt aan je kostje te komen!
Ze was effe weg gegaan, die vrouw van het Katblad, en ik heb dus maar heel effe nodig, qua tijd dan. Gewoon stiekem door het loket naar binnen en snel een paar flinke happen nemen. Goeie brokken inderdaad, van hoogstaande kwaliteit en heerlijk van smaak ook nog. En die bakkies zitten altijd minstens half vol dus dat is goed te behappen, heh?

Wel, het is me wederom gelukt en ik kan er weer een poosje tegen.
En als ik nou later op de dag weer trek krijg, kom ik terug en ga ik hier liggen posten. Jawel, tussen de plantenpotten ziet ze jou niet en kun jij haar wel zien. Dan is het een kwestie van afwachten, en zo lang is dat niet want ze staat altijd wel even op voor toiletbezoek, het koffieapparaat of een kruidje plukken in de Kruidentuin. Dat laatste was inderdaad zojuist het geval; ik zag haar met de schaar vertrekken en dacht: Nu of Nooit!
Ik hoop wel dat ze opmerkt dat de bakjes bijna leeg zijn en ze bijvult, anders zit ik er straks mooi naast!

Mevrouw Katblad kwam thuis en zag nog net hoe Wamy het huis verliet. Hij zag haar trouwens niet, want hij was alweer met zijn volgend plannetje bezig: een bezoekje aan de tuinen achter het huis van Gizmo en Sonny. Wij hoorden tenminste dat hij daar niet veel later werd gesignaleerd.
Bij controle van de voerbakjes van de senioren bleek dat Wamy goed zijn best had gedaan......2 opmerkingen:

ina zei

Wat is hij toch een boef!

Hans zei

Tussen de regels door gelezen, maak ik op dat Mevrouw Katblad het stelen van brokjes door jou, Wamy, HEEL LeUK vindt!