Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 18 juli 2011

Goede en slechte momenten

Mevrouw Katblad was even naar de Hoftuin gegaan omdat het daar altijd wat minder hard waait en je er lekker op het muurtje in de zon kunt zitten. Bovendien loopt er bijna altijd wel een haarfabriek rond, en met een beetje geluk is hij of zij bereid om een paar vraagjes voor het Katblad te beantwoorden, heh?
Wel, Panda liep rond maar had nergens zin in. Hij deed alsof hij het erg druk had met opletten. Ja, mevrouw K. was de tuin ingekomen en dus zouden er wel een paar haarfabrieken volgen, en die beschouwt Panda natuurlijk als vreemdelingen en moeten dus de tuin uitgemept worden.
Doch, mevrouw Katblad had haar reporters thuisgelaten en dus kwam er ook verder niemand door de Poort. Panda was diep teleurgesteld want eigenlijk zat hij zich al een tijdje te vervelen en had best zin in een verzetje.

Wel, toen het hem duidelijk was dat er echt geen indringers kwamen, liep Panda naar mevrouw K. toe om een aai te halen. Ja, je moet toch wat, heh?
Maar hij had maar weinig geduld en vertrok alweer na één klopje op zijn rug. Nou, graag of niet!

Na een rondje door de tuin ging Panda weer onder zijn vlinderstruik zitten en keek mevrouw K. met droevige ogen aan.
Ja Panda, weet je nog, twee jaar geleden? Toen was je nog een stuk jonger en deed je niets anders dan achter de vlinders aanspringen! We hebben toen nog een foto van je gemaakt waarop iedereen kon zien hoe hoog je kon springen! Gaan de jaren nu een beetje tellen of zijn er geen vlinders genoeg meer soms? Of ben je wellicht wat te groot en zwaar geworden voor de vlinderjacht?


Dit onderwerp was te pijnlijk voor Panda, dus antwoordde hij niet maar ging in plaats daarvan een eindje verderop zitten. Wij boden nog onze excuses aan voor een dergelijke impertinentie, maar daar was Panda ongevoelig voor. Hij had al niet zo'n beste dag en wij hadden dat vast nog erger gemaakt. Daar kon geen verontschuldiging wat aan veranderen.
Mevrouw Katblad besloot tenslotte maar weer de Hoftuin te verlaten. Zij stelde immers toch de verkeerde vragen en kwam op deze manier geen steek verder. Dan maar geen interview, want als je niet behoorlijk contact met een haarfabriek kan krijgen, kun je er maar beter direct mee stoppen en wat anders gaan doen. Ja, bijvoorbeeld een kopje koffie gaan drinken, inderdaad.


In het voorbijgaan wensten we Panda natuurlijk nog even het allerbeste toe, maar we werden door hem compleet genegeerd.
Tja, haarfabrieken heh? Ook zij hebben zo hun goede en slechte momenten. Maar dat wist u natuurlijk allang....

1 opmerking:

Annemieke zei

Arme Panda - maar hij heeft nog steeds heel mooie ogen!

Voor Elrond is het ook niet zo'n goede dag. Hij heeft een blaasontsteking - zit de hele dag op de bak. Arm dier. Maar hij heeft nu druppels en het zou binnen een paar dagen beter moeten worden.