Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 10 juli 2011

Zogenaamd lief

Mevrouw Katblad zat achter haar laptop toen ze gerommel vanuit de keuken hoorde. Ja, alsof er wat over het aanrecht heen en weer werd geschoven dus. En daarom ging ze maar eens even kijken wat er aan de hand was.

Wel, de Boez wist uiteraard van niets en had het toevallig net druk met een zogenaamde keukendakgast. Maar hij zat daar wel op het aanrecht en wij zagen (door de koepel heen) helemaal niks. Hij dus duidelijk wel.
Ja, ja....
Misschien was het een geest? Boez was er in elk geval zeker van dat er iets heen en weer liep over ons dak.
Ja, ja.....


En nu opeens zat er zeker iets in de huiskamer, bovenop de klok?
Ja, ja.....


Nee Boez, wij trappen er niet in en jij weet best waarom wij in de keuken kwamen kijken, heh? En waarom je daar op dat aanrecht zit!
Nou?

Lekker sappig vlees ligt daar op kamertemperatuur te komen. En wij zijn er zeker van dat we dat pak vlees over het aanrecht hoorden schuiven!
Je ziet het nu pas voor het eerst?
Ja, ja......

Wel Boez, mevrouw K. gaat de lapjes maar even braden, dan kun jij met gerust hart weer achter de geesten aan, heh? Maar dan wel vanaf de keukenvloer! Hup, d'r af!
JA!

2 opmerkingen:

ina zei

Wat kan Boezje toch lief en onschuldig kijken, ik zou er zo intrappen. U hebt duidelijk meer ervaring, mevrouw Katblad.

mevrouw K. zei

Is het een idee om de Boez een weekje bij u te laten logeren?