Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 19 juli 2011

Veranderingen

Waarom weten wij niet, maar Cera gaat (voor zover wij weten) nooit meer naar de Kroeg(tuin). Het is in elk geval al vele maanden geleden dat zij, op de terugweg van Kroeg naar huis, haar sprong van het garagedak op de container maakte, want anders hadden wij dat vast en zeker gehoord en/of gezien. De grote "Boink" rond zes uur 's middags blijft dus achterwege, en we kunnen wel stellen dat wij dat geluid van een thuiskomende Cera gewoonweg missen.
Nee, Cera doet niet meer aan grootse klimpartijen en zwerft niet meer rond in haar oude territorium, en daarmee bedoelen wij het gebied rond haar vorige huis, de daken en de tuinen achter het Zooiplein. Zij ligt liever in de Kruidentuin tussen de varens dutjes te doen, en dat is haar aan te zien. Haar gewicht is namelijk alweer toegenomen en mevrouw Katblad vindt dat ons model in de gevarenzone dreigt te komen. In elk geval is het een heel karwei om Cera een beetje fatsoenlijk op te tillen zonder daarbij een rugkwaal te riskeren.
Poezen kunnen zomaar een bepaalde vaste gewoonte overboord gooien. Slapen zij maandenlang graag in een bepaalde stoel, van de één op de andere dag kiezen zij een ander slaapplekje uit of er wordt soms zelfs plots onderling geruild, zonder een duidelijk aanwijsbare reden.
Andere keren is de reden wel aanwijsbaar, dan betreft het gewoon een machtsstrijd. Een voorbeeld daarvan is dat Japekoppie heeft besloten dat het zijn beurt is om 's nachts naast mevrouw Katblad te slapen. Hij neemt daarbij een dusdanige positie in dat het vervolgens voor de Boez onmogelijk is om nog onder het dekbed te kruipen, maar die heeft gelukkig nog zijn "griekse sofa" onder het raam.
En zo vinden er dus regelmatig verschuivingen plaats met betrekking tot favoriete plekjes, en zelfs het lekkerste smaakje Gourmet of Sheba kan opeens uit de gratie raken.

Gelukkig is er één ding dat niet is veranderd, en laten we hopen dat dat nooit verandert: de vriendschap van de Boez met Oscar!

3 opmerkingen:

Hans zei

Ja, zo slaapt Poema opeens de laatste dagen een paar uurtjes op bed! Heeft ie jaren niet gedaan. Maar het is buiten dan ook wel erg nat!

katja zei

Wat een prachtige foto van Cera tussen de varens !

Tja, Cera 't is een beetje de kip of het ei: wordt Cera te zwaar voor alle klim- en springpartijen naar en van de kroeg, en heeft ze ze daarom opgegeven, of wordt ze juist zo zwaar omDAT ze ze opgegeven heeft ?

Annemieke zei

Inderdaad - Pieper was eerst niet van het bed weg te slaan, nu ligt ze op een klimpaal voor het raam (kan ook met de jonge eksters buiten te maken hebben - geweldig vermaak). Elrond is verkast van de hangmat naar de andere klimpaal van de ene op de andere dag....

Pieper heeft hetzelfde als Cera: eerst heel actief en slank en toen meer slapen en uitdijend. Bij Pieper was het duidelijk minder bewegen ==> dikker en niet andersom.