Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 4 juli 2011

Helemaal weer blij!

Myo is weer helemaal blij want zijn mens is weer terug van vakantie, en als je erg op je mens gesteld bent en hij op jou, moet je niet te lange tijd apart van elkaar door hoeven brengen, heh?
Bovendien maakt Myo zich altijd zorgen als zijn mens op stap is en blijft daarom tijdens diens afwezigheid liever wat meer binnen, wat weer tot gevolg heeft dat er meer vreemdelingen in zijn tuin komen, iets wat Myo dus juist altijd wil voorkomen.
Wel, nu zijn we daar aangekomen waar we willen zijn: namelijk bij de partij Hof is Vol, waar Myo de leider van is. Zijn adjudanten zijn Panda en Harremans, alleen zijn deze broertjes wat minder fanatiek dan Myo zelf, zij gedogen meer, zeg maar.

Myo is de opvolger van Rooie Gijs, die tot zijn dood vorig jaar de onbetwiste kampioen was in het uitzetten van vreemdelingen, en dat bleef doen tot aan zijn verscheiden. Al moest hij er in zijn laatste levensfase wel eens één laten lopen, als Gijs in de tuin aanwezig was, sidderde jong en oud voor zijn dreigende blikken en zijn scherpe tanden en klauwen.

Wel, Myo komt als nieuwe leider aardig in zijn buurt, maar toch zal hij helaas nooit het niveau van R. Gijs halen vanwege dat ene zwakke puntje: verknochtheid aan zijn mens. En als die (Dennis - red.) dus voor langere tijd op stap is, verdwijnt het vuur uit Myo's binnenste, wordt hij zelfs een tikje depressief en blijft hij liever aan de andere kant van de gordijnen.

Maar goed, mens Dennis is weer teruggekeerd van zijn reis en Myo is weer helemaal het ventje; dat kunt u duidelijk op bijgaande foto zien. Zijn depressie heeft plaats gemaakt voor een nieuwe strijdlust, hij heeft er "zin an" en met heldere, felle ogen speurt hij zijn tuin af om direct in te kunnen grijpen wanneer en waar dat nodig is.
(Kunt u zich overigens Storm nog herinneren? De Schrik van de Buurt? Hij werd ook zo mak als een lammetje als zijn familie van huis was en ook hij kwam dan nauwelijks meer de straat op totdat zijn mensen weer weder waren gekeerd. Dan verscheen hij plots weer in het straatbeeld en ramde elke haarfabriek, hoe klein of groot ook, met geestdrift en enorm veel kracht in elkaar, zo klein en petieterig als hij was.)

Wel, ook dat niveau zal (de grote) Myo nooit halen, want hij heeft nog een klein zwak puntje, en dat is dat hij chantabel is. Jawel, voor een lekker snoepie kan Myo overgehaald worden zijn boosheid overboord te gooien en zijn kwetsbare kant te laten zien.
Maar dat allemaal bij elkaar maakt juist dat Myo zo uniek is.
Op het moment van dit (zie foto) korte contact tussen mevrouw K. en Myo, was hij aanvankelijk in een zeer goede bui en dacht hij iets lekkers te mogen ontvangen. Doch toen het lekkers niet kwam en hij genoegen moest nemen met een aai over zijn kop, blies hij mevrouw K. bijna van haar sokken.

Daarna liep hij zwaar beledigd van haar weg, nam plaats bij zijn luikje en weigerde nogmaals de po(e)seren voor het Katblad.
Even later was Myo weer helemaal terug in zijn rol als leider van de partij Hof is Vol, speurde nauwgezet de tuin af en was vastbesloten om elke vreemde haarfabriek door de Poort terug te slingeren naar het buitengebied, de plek waar ze in de ogen van Myo thuishoren en ook zouden moeten blijven. Ja, Myo is een bijzondere kat, maar dat wist u natuurlijk al, toch?

6 opmerkingen:

Dennis zei

Nou, nou. Voor zover ik weet heeft ie nog nooit naar mensen geblazen. Hij is duidelijk nog een beetje van slag.

de fotograaf zei

Dat dachten we al (dat hij nog van streek was), maar de eerlijkheid gebiedt ons ook te melden dat er op dat moment nog een vreemd mens door de Poort kwam, en dat kan ook de oorzaak zijn van zijn moment van onzekerheid of angst.

Anoniem zei

Toen Myo in de maak was, zeg maar, zijn ze kennelijk vergeten zijn neusje af te plakken maar zijn er zo met de witkwast overheen gegaan. Maakt hem wel aandoenlijk, wat een schatje! En ik ken u wel niet, maar toch welkom thuis. Hoop dat meneertje niet of al te zeer "ik ben zwaar en hevig beledigd dat je weg bent geweest" heeft gespeeld.

Hans zei

@ DEnnis,m

wat mevrouw Katblad niet weet is dat Myo toen ik een mandje met witte -, rode - , en kruisbessen in haar kattenluikje in de gang zette, Myo gezellig metJapekoppie zat te zweren samen, of samen zat te zweren, te samenzweren met zijn tweetjes. In ieder geval waren ze het duidelijk met elkaar eens. Ik denk dat Japekoppie en Myo zowel Dennis als Mevrouw Katblad lekker op het verkeerde been hebben gezet. Het spijt me Myo, maar mijn oogetuigenverslag gaat zeker mooie plaatjes opleveren als Mevrouw Katblad haar geduld bewaard. Doe je best!!!!

Annemieke zei

De combinatie vreemd mens in de hof en de realisatie dat je een aai krijgt in plaats van een snoepje, zijn natuurlijk genoeg om een kat als Myo tot blazen te brengen. Zeker als je nog herstellend bent van eenzaamheid.

Dennis zei

Myo laat zijn frustraties (als hij zijn zin niet krijgt) alleen merken aan de krabpalen. Hij versleet er dan ook 1 per 6 maanden in het begin en nu gelukkig wat minder. Voor de rest was ie veel te blij om me te zien. En wederzijds natuurlijk.