Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 17 juli 2011

Bar en boos (1)

(Gisterenmiddag)
Ja Os, het is bar en boos heh? Groot gelijk dat je even bij ons komt schuilen. Hoe vaak ben je hier nu al niet doornat binnen gekomen? Wij hebben de tel niet bijgehouden maar we worden er zo langzamerhand wel een beetje nerveus van! En je pootjes hebben overal door onze kamer en keuken allemaal mooie sporen achtergelaten, heh? Omdat jij zo nodig steeds in de regen wilt rondzooien!
Daarom gaan we je straks, als je bent uitgeslapen, maar naar huis brengen. Nee, nu nog niet want nu lig je net even lekker te dromen en zo wreed zijn we nu ook weer niet. Maar later brengen we je naar Lima, en vanavond geven we jullie voor de laatste keer je avondhap. Ja, morgen zijn je mensen er weer, heh? Terug van vakantie inderdaad. En dus moet je je dan weer gaan gedragen. Nee, niet meer 's ochtends (of misschien 's nachts al wel) het dak opgaan, want mevrouw Katblad komt je daar niet meer vanaf halen. Vanaf morgen dus, heh Os? Knoop je dat goed in je oren? Zul je een lieve jongen zijn? En goed op Lima passen? En dan zien we je morgen vast wel weer verschijnen, niet?
Ben je al een klein beetje wakker, Os? Nee, heh?

Geen opmerkingen: