Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 5 juli 2011

Sport en Spel

Wij hadden u nog een reportage beloofd over het ontspanningskwartiertje van de "zoekgroep", dus hier gaat ie dan.

Sonny had blijkbaar gehoord van Os' glijbaankunstjes, en wilde dat ook wel eens gaan uitproberen. Maar bovenop de glijbaan wist hij niet goed hoe of wat. Wel, om kort te gaan had Sonny enige aanwijzingen en begeleiding nodig en daarom keek hij de fotograaf vragend aan. Nou, leg dat maar eens uit als mens aan een kat wat de bedoeling is!Wel, de aanwijzingen die de fotograaf gaf (op de baan tikken, met de hand van boven naar beneden over de baan gaan, "kom maar" roepen), waren blijkbaar niet al te duidelijk geweest, want Sonny liep over de baan naar beneden in plaats van dat hij gleed. Niet erg hoor Sonny, we proberen het gewoon nog een keer, heh? En je had tenminste wel begrepen dat je naar beneden moest komen, heh? Ja, dat is al heel wat en erg knap van je.
Nu dan een tweede poging?
Inderdaad klom Sonny weer naar boven, maar hij bleef daar eigenlijk liever gewoon zitten. De fotograaf legde nogmaals uit wat de bedoeling was, maar dat kwam niet aan of het kan ook zijn dat Sonny dacht: daar ga ik mijn mooie vacht toch echt niet aan wagen!
We moesten het dus anders gaan aanpakken. Jawel, Oscar moest erbij komen want hij sprak tenminste duidelijke kattentaal, iets wat je van een mens niet kunt verwachten. Hij moest Sonny uitleggen dat het juist heel leuk was om op je achtervacht naar beneden te glijden en dat je daar echt geen blijvende schade aan overhoudt.


Wij riepen de Os, en inderdaad, hij kwam onderaan de glijbaan zitten om Sonny de nodige aanwijzingen te geven. Doch Son werd op dat moment net afgeleid door zijn mens die daar ergens opzij naar een takje liep te zoeken.
Blijven opletten Sonny, we zitten hier niet voor de kat zijn eh......staart, heh?!
Maar Sonny had helemaal geen zin om op te letten en om er maar vanaf te wezen stortte hij zich haastig voor de tweede keer naar beneden.

Ook voor Oscar kwam Son's actie onverwacht, dus het werd opeens behoorlijk dringen daar onderaan.

Inmiddels had het mens van Sonny en Gizmo haar takje gevonden, en was daarmee naar Giz gelopen om met de zwarte Miss een door haar zeer gewild spel te spelen. Maar er zijn er meer die van zwaaiende takjes houden!
Nee, niet Cera (op de achtergrond); zij deed liever niet mee. Waarom weten wij eigenlijk niet maar het kan zijn dat ze er gewoon geen zin had in een spelletje. Hoewel, het is natuurlijk ook mogelijk dat zij liever niet met de zo felle Gizmo omgaat, want doe je dat wel dan loop je de kans kennis te maken met die schattige, kleine, scherpe nageltjes van de Miss.
Oscar is dol op takjes en bovendien mag hij de Miss best graag (of in elk geval diens mens), dus hij had de glijbaan verlaten om zich tegen Gizz en het takje aan te komen bemoeien. Ja, wij bedoelen natuurlijk dat hij erg graag wilde meedoen!


Sonny zat ondertussen weer bovenop de glijbaan, want drie keer is scheepsrecht. Alleen had hij nu geen publiek meer en dan heeft het weinig zin om je uit te sloven.
Wij vroegen Oscar of hij nog even de Miss en haar takje in de steek kon laten om Sonny te helpen, en Os kwam zowaar. Nee, Os is nooit te beroerd om mevrouw Katblad en de fotograaf van dienst te zijn!Ja, Os wilde best voordoen hoe je van de glijbaan af moest, maar een beetje ongeduldig was hij ook wel geworden. Daardoor vergat hij om te glijden en vervolgens gaf de fotograaf het op.
Daarbij kwam ook nog dat Sonny toch niet meer in staat was om op te letten, omdat zijn mens met het speeltakje onder zijn neus zat te wrijven.En eerlijk gezegd geeft het meppen naar zo'n takje natuurlijk veel meer voldoening dan die stomme glijbaan, heh? Ja, en ook daarom lieten wij het verder maar zo.

Wel, inmiddels was de pauze voorbij en stonden de Boez en Cera al klaar om verder te gaan, en daarom verliet de hele groep het Zooiplein en de Katbladstraat. Maar daarover had u dus al uitgebreid gelezen....

3 opmerkingen:

ina zei

Wat een geweldige reportage weer.

Anoniem zei

Dito (met 'n sterretje).

Hans zei

Zo Sonny,

ga jij deel uit maken van de Zooipleinbende!

Wat ben je toch mooi