Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 30 juni 2011

Welverdiende rust....

Os, wat doe je daar? Ben je verdrietig? Gewoon moe? Behoefte aan rust?
Ja Oscar, je bent ook zo'n harde werker, heh? Altijd maar achter mevrouw Katblad aandribbelen om als reporter je steentje bij te dragen. Nee, zonder jou zou het Katblad beslist veel minder leuk zijn Os, dus als je wat rust nodig hebt, moet je dat vooral nemen.
Blijf maar lekker liggen jochie, en dut maar fijn verder. En je mag pas weer aan het werk als je helemaal bent uitgerust, ja?
Nee, we zullen niemand vertellen dat je hier zit, ook niet de Boez nee. Ja, we weten dat die af en toe knap vervelend kan zijn en erg druk. Maar dat komt doordat hij de hele nacht lekker ligt te pitten terwijl jij dan nog aan het werk bent, heh? Ja, daardoor heeft hij overdag zoveel energie en gaat hij zo te keer. Maar we zullen hem niet vertellen dat je hier bent. Nee, pas als jij aangeeft dat je er weer tegenaan kan. Gewoon je even melden bij het Poezenloket als je daar klaar voor bent, ja? Dag lieve Os, welterusten knulletje! Sssstttttt......

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Is Oscar een feestnummer dat 's nachts doorgaat tot het ochtendgloren, of kan hij ook zijn huis niet in. Nee toch? Wat een schatje toch om te zien. Ik zou helemaal tot over mijn oren verliefd zijn op een haarfabriek die mij met raad en daad in mijn werkzaamheden bijstaat en eigenlijk een onmisbaar manneke is. Lieve Oscar, een virtuele knuffel (als je weer wakker up & go bent van een voor jou anonieme bewonderaarster.

de redactie zei

Nou mevrouw Abigail, u heeft een hoop leeswerk in te halen voordat u op de helemaal hoogte bent van alle kwesties die spelen in de katbladbuurt!
Oscar wil (meestal) 's nachts niet naar binnen; hij heeft last van claustrofobie. Daar is verder weinig aan te doen, maar binnenkort heeft hij een nieuw kattenluik in zijn huis en we hopen dat hij dat (ook 's nachts) gaat gebruiken....

ina zei

Wat fijn dat Oscar een kattenluik krijgt! Kan hij zelf bepalen wanneer hij naar binnen en naar buiten gaat. Zou hij dan minder vaak op de redactie komen om een dutje te doen op een stoel?

Anoniem zei

Ik heb toch al behoorlijk wat bijgelezen. Maar ik ben blij en hoop des te meer dat den Os zijn kattenluikje weet te waarderen. Claustrofobie? Bij mij heet dat m.b.t. haarfabrieken een avonturier. Nee, hoor. Ach gossie, kleine lieverd. Nou maar hopen dat hij echt dat luik gaat gebruiken en niet negeert (zoals mijn Jaffa, Job, Megan en Sam toen die nog leefden....Geen enkele kat wilde het gebruiken. Leuke portier natuurlijk en meestal stond de keukendeur open (alleen niet in de winter)

mw. Katblad zei

@Ina:
Wij hopen dat Os nog vaak binnenkomt voor de gezelligheid en zijn dutjes! Daar zijn we na twee jaar wel heel erg aan gewend geraakt!