Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 2 juli 2011

Dakperikelen

Wij willen even de mensen die zo met ons meeleven inzake onze dakproblemen geruststellen: inmiddels hebben we een aantal vaklui over de vloer gehad om de schade aan ons dak en afwateringssysteem in kaart te brengen. Binnenkort verwachten we de bevindingen op papier, een voorstel van aanpak en overzicht van de kosten. En dan kunnen we de opdracht tot reparatie geven.
Verder gaan we kijken waar we het beste een klacht kunnen indienen tegen de ondeskundige timmerman. We hebben om verschillende redenen besloten niet te gaan procederen en ons verlies te incasseren. Ons streven is vooral gericht op het zo spoedig mogelijk weer waterdicht krijgen van ons huis en daarna zo snel mogelijk weer rust in de tent te bewerkstelligen.
Wij danken een ieder voor de tips, adviezen en bemoedigende woorden; mevrouw Katblad is mede daardoor ondertussen alweer aardig gekalmeerd.....

3 opmerkingen:

Hans zei

Overigens zaten er onder de tafel van mevrouw Katblad toen ik gisteren neen bakje bessen uit eigen tuin (Rode, witte en kruisbessen, jaarlijks heb ik een oogst waar niet tegen op te eten valt, gelukkig voor de vogels) twee katten verbaasd naar me tekijken. Japekoppie, die ken ik nu wel en eentje die heel angstig me aanstaarde, DE lieverd. op het roepen van zijn naam rende hij naar huis. Wat een mooie kat is Myo! Vorige week bestelde een klant bij me een boek voor kattenfokkers (bonafide amateurfokker, hij haat die op geld beluste idioten die bijvoorbeeld heidepoesjes wegdoen! Ik heb het verhaal verteld en de site doorgegeven) een boek over kattengenetica. Ik vroeg wat voor ras hij fokte. Ragdolls. In mijn gedachten de saaiste katten die er zijn, maar ook de lieftste, dat gaat pootje in pootje. Ik zei hem dat ik een na 17 jaar weer een Heilige Birmaan wou. Zijn reactie was: Zo een kreng!? Mijn antwoord: "juist, precies daarom!!!!".

Annemieke zei

Gelukkig dat u gekalmeerd bent, Mw Katblad! Succes met de rest van de toestand. Hopelijk valt het allemaal mee financieel.

@Hans: een collega van mij had Ragdolls. Leuk voor even, maar een beetje eigenwijzigheid is inderdaad leuker!

ina zei

@Hans: Igor heeft veel van een Heilige Birmaan, hij heeft alleen geen witte tenen (daar kunnen we wel wat aan doen, zei de schilder die toen bij ons aan het werk was).
Qua karakter lijkt Igor meer op een ragdoll, hij is erg lief, maar gelukkig is hij niet initiatiefloos en het ontbreekt hem ook niet aan ondeugendheid.