Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 14 juli 2011

Heerlijk zooiweer!

Je zou bijna vergeten dat het eergisteren nog heerlijk weer was en dat onze reporters de hele dag op straat rondklooiden (of -zooiden). Maar gelukkig hebben we daar nog wat foto's van.
Boez en zijn vriend Oscar hadden al een bezoek aan de Kruidentuin gebracht en gingen daarna een robbertje vechten in de Katbladstraat, op de deurmat van onze buren.


Vervolgens moest er even gerust worden, en vanwege de felle zon (!) deden ze dat onder een tafel in de schaduw.
Wel, omdat het weerbericht al had laten zien dat er donkere dagen aan zaten te komen, vond mevrouw Katblad dat er nog wat meer foto's gemaakt moesten worden zodat onze krant genoeg in voorraad zou hebben om die natte, sombere dagen straks wat kleur te kunnen geven. Dus nodigde zij de jonge reporters uit mee te gaan naar het Zooiplein.
Echter, op het Zooiplein kwamen ze nooit aan want Zwarte Gijs stond in de weg en dat zou hij weten ook.
Apart van elkaar kijken onze reporters wel uit om Gijs (op eigen terrein nota bene) dwars te zitten, maar samen denken ze hem wel aan te kunnen. Wel, Gijs liet zich inderdaad door het stel intimideren, deed een meppoging naar Oscar toe maar faalde jammerlijk.

Os ging er maar eens lekker bij liggen (mij krijg je hier niet vandaan) en de Boez ging op de arme Gijs af, stapje voor stapje natuurlijk want je kunt niet voorzichtig genoeg zijn; Gijs is een sterke tegenstander.

Cera hield zich wijselijk afzijdig. Gijs is normaal gesproken een pestkop die Cera graag in een hoek drijft, en dus blijft ze bij hem uit de buurt, ook als haar vrienden Gijs in de tang hebben.
Dat Gijs in de knel zat was duidelijk, en terwijl mevrouw K. deze foto van Cera maakte, ging hij er vandoor, richting Kruidentuin.Geen Gijs dus meer om te pesten, dan maar zijn gebied uitgebreid verkennen, heh? Ja, met zijn tweetjes durven ze wel, de loedertjes.
Ze snuffelden wat rond de plantenpotten en Oscar was zo brutaal om met zijn snuit in Gijs' vijver te duiken.
Cera was de straat overgestoken en kwam er gezellig bij. Gijs was immers weg en dus was het gevaar voor haar geweken. En natuurlijk wil zij graag in de buurt van haar vriendjes zijn want alleen is maar alleen, toch?

Cera hoefde niet zo nodig Gijs' territorium te verkennen want ze is een bescheiden meisje.
Uiteraard bleef ze ook op haar hoede, want stel dat Gijs terug zou komen naar zijn huis, dan moest ze snel kunnen vluchten, heh?
Maar Gijs kwam niet terug.
Wel kwam Gizmo opeens voorbij wandelen. Ze begroette het clubje met een prrrr, maar verder had ze niets te melden en bovendien had ze iets erg dringends te doen want ze hield flink de pas erin. Ze zette nog wel een paar kleinere pasjes op het Zooiplein, maar ging toen op weg naar de Muizentuin en dook daar onder de toegangsdeur door.Ondertussen was Oscar wel klaar met het oplebberen van vies water en was de beurt aan de Boez. Nou, smakelijk hoor Boez!Hoezo heb je liever dat mevrouw Katblad weggaat? Ah, jullie blijven hier dus nog wat rondhangen en daar heb je geen pottenkijkers bij nodig?
Oké, we laten jullie dan wel alleen, heh?
Nog één foto?
Goed, die nemen we dan van Cera. Ze wilde wel even aan het vieze water ruiken maar besloot al onmiddellijk dat ze er niet van wilde drinken.
Toen stapte mevrouw Katblad op en liet de drie reporters lekker verder zooien en klooien in het gebied van Zwarte Gijs.
Hem zagen we pas weer vele uren later voorbij komen; we hopen dat hij zich vermaakt heeft in de Kruidentuin en dat hij niet teveel vreemde luchtjes heeft aangetroffen tussen zijn spulletjes.

1 opmerking:

ina zei

Wat een goed idee om zonnige foto's en verhalen te plaatsen op zo'n snertdag! Om vrolijk van te worden.