Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 25 juli 2011

Wat een geklooi!

Boez, wat ben je vreselijk aan het zeuren. En aan het klooien ook, ja. En heel stout van je dat je een doosje snoepjes hebt gestolen en leeggevroten. Is al de tweede keer deze week, heh?
Nee, wij kunnen die douche buiten niet uitzetten. Echt niet, nee. Je moet maar gewoon lekker binnen blijven spelen. Je hebt speeltjes genoeg dus niet zo zeuren, heh? Laat mevrouw Katblad nu maar met rust want ze heeft nog een hoop werk te doen.

Boez, doe je voorzichtig daar? Je zit wel erg dicht bij die orchidee. Nee, die mag niet vallen want dat is een cadeautje dat we pas hebben gekregen en dus hoeft de plant niet nu al gelijk kapot. Wil je alsjeblieft daar weggaan, Boez?

Wat was dat net voor lawaai daarboven, Boez? Wat heb je nu weer omver gegooid? Ja, wij hoorden de klap heus wel! Is het het wasrek weer? Helemaal verbogen zeker? En de was allemaal op de vloer gedonderd?
Ga toch verdorie met je speeltjes aan de gang en laat de spulletjes van mevrouw K. met rust!Nee, geen snoepjes meer. Je hebt er al genoeg gestolen en we willen niet dat je misselijk wordt. Als je honger hebt, ga je maar gewoon wat brokjes eten, heh?
En nu ophouden met dat gekerm want mevrouw K. wil nog even rustig wat werken. Dingen doen voor het Katblad inderdaad. Zoek iets leuks om te doen en wees toch niet zo ontzettend lastig!


Goed zo. Fijn met je beesies spelen, heh? Pak maar een oranje beesie uit de stoel. Ja, een muisje of balletje mag ook. Maar niet alles tegelijk, heh? Je kunt maar met 1 ding tegelijk spelen, toch? En nu gaat mevrouw K. eindelijk weer even met de laptop dingetjes doen, goed? Ja, ga jij maar lief spelen. Braaf ventje zijn, heh?Boez!
Waar zit je, Boez?
Was het nu echt nodig om zo'n zooi te maken?
Kom hier dan gooien we je voor straf naar buiten, de regen in!
Boez?

Maar Boez lag te slapen, op bed. Eindelijk rust. En de regen hield nog lang aan.....

3 opmerkingen:

ina zei

Bij ons zijn ze ook allemaal vervelend door de regen. En als het boven regent gaan ze kijken of 1 verdieping lager misschien de zon schijnt. En ze vinden dat wij ervoor moeten zorgen dat het droog wordt.

Inge zei

Ja, daar is ie weer, dat heerlijke ondeugende ventje!

Hans zei

Ach Boez, je kan er niets aan doen, mijn lieverdjes vervelen zich ook te pletter en ik heb de fout gemaakt om in de duinen te gaan wandelen. Zelden zo doorweekt geweest en voor het eerst in mijn hele leven de kachel aangemaakt in juli!