Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 17 juli 2011

Bar en boos (2)

Hai mooi meisje Cera en dag lieve Japekoppie! Liggen jullie daar lekker droog? Hebben jullie de Boez gezien? Ah, hij komt dus net uit de kast gesprongen en wil graag weten wat mevrouw Katblad boven komt doen. Wel, ze komt gewoon een paar foto's maken van een paar zeer luie redactiekatten die er niet van houden om nat te worden en het liefst op bed liggen als ze dan toch binnen moeten zijn, heh? Of in de kledingkast tussen de nette blouses en zwarte jasjes inderdaad. Tja....


En mevrouw Troy heeft het logeerbed dus helemaal voor zich alleen, en ligt daar het liefst tussen de kussentjes. Wat deed je daarstraks onder dat wielhuis in de regen? Was je weer even een beetje in de bonen soms, Tokkie Troy?
Maar nu ben je weer de koningin, niet? Weliswaar een oude majesteit en met wellicht een beetje "katzheimer", maar nog altijd degene die de meeste rechten en het tenslotte voor het zeggen heeft, toch?




Ah, de Boez is op zijn sofa gaan liggen. Cadeau gekregen, jawel! Dichtbij het raam (voor het geval het dakgebied bekeken moet worden) en met een speelballetje boven zijn kop tegen de verveling dus. Helemaal jouw plekje, heh Boez? Naast de kledingkast dan, want die is ook van jou; niemand verder heeft het gore lef om tussen de jasjes van mevrouw Katblad te gaan zitten en daar zijn halve haarproductie (vooral wit) achter te laten, toch? Zwarte jasjes ja, maar dat hadden wij al gemeld.

Wel, nu alles hierboven in orde is bevonden, gaat mevrouw K. maar weer naar beneden, dan kunnen jullie lekker verder maffen. Doei!

Wel, om de één of andere vreemde reden hadden de haarfabrieken het idee gekregen dat ze werden gevraagd mee naar beneden te gaan om iets lekkers geserveerd te krijgen. Dus kwam het hele stel achter mevrouw K. aan de trap af. Gelukkig hebben wij altijd een flinke voorraad snacks in huis; vooral op de verjaardag van de oudste en de jongste afgelopen week kregen wij van verschillende lieve mensen overheerlijke zakjes en doosjes cadeau! Maar na het smikkelrondje ging het hele stel toch maar weer verder "rusten". Eerst werd wel nog even goed gecontroleerd of het aan de voorkant van ons huis misschien beter weer was dan aan de achterkant, doch helaas, dat gebeurt misschien nog wel eens een keer met Sint Juttemis of als Pasen en Pinksteren op één dag vallen. Maar maak dat de haarfabrieken maar eens duidelijk!

3 opmerkingen:

ina zei

Mevrouw Katblad, als u witte kleding in uw kast heeft zult u zien dat Boez juist daarop zijn zwarte haren achterlaat.

mevrouw K. zei

Ja, u heeft helemaal gelijk - de witte blouse zit vol met zwarte haren van het monster.....
Helaas is de kast niet goed te sluiten; Boez is te handig in het opentrekken van de deuren.

Hans zei

OH Boez!!!!,
wat een mooi, bijna oud Grieks/Romeins bedje! Als je ooit een vriendinnetje krijgt weet ik al hoe ze heet. Cleopatra!