Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 26 juli 2011

Verkenner A maakt Grote Ronde

Japekoppie heeft gisteren weer een uitgebreide verkenningstocht gemaakt door de Katbladbuurt. Nee, wij mochten natuurlijk niet mee, want zoiets doet hij liever in zijn eentje, dan wordt hij ook niet afgeleid als hij belangrijke zaken tegenkomt en moet onderzoeken. Mevrouw Katblad deed nog wel een poging hem te volgen, maar reeds in de Kruidentuin raakten wij onze Verkenner A kwijt en op ons geroep kwam hij uiteraard niet af.

Enkele dagen terug trouwens (op een avond), lag er onder de Moerbeiboom een vreemd pakketje. Eerst leek het erop of er een grote rugzak met andere troep was gedumpt, maar toen mevrouw K. dichterbij kwam en om het centrum (en de boom) heenliep, zag zij dat er een zwerver (of dakloze) zijn roes lag uit te slapen. Om hem heen allemaal lege bierblikjes en flesjes. Ze (mevr. K.) begreep nu ook waarom Os en Boez de tuin op dat moment niet wilden betreden en is toen snel met de haarfabrieken doorgelopen. Om de één of andere reden was mevrouw K. erg geschokt door het zien van de man - daar liggend in de modder -, maar dat terzijde.

Een half uur later zagen wij Japekop weer; hij was de Poort naar de Muizentuin doorgegaan (door het gat in de deur dus, heh?) maar keerde na 4 seconden reeds terug met een zeer ontevreden snoetwerk. Wel, daaruit konden wij afleiden dat het daar niet pluis is en de Muizentuin dus bezig is een zeer onaantrekkelijk gebied te worden. Nee, wij worden daar niet blij van....


Vervolgens liep Japekoppie een verkenningsrondje over het Zooiplein, en werd daarbij vergezeld door Cera. Ja, want zij is immers ook Verkenner A, maar heeft meestal de twee jongere reporters achter zich aan zodat zij voor serieus verkennerswerk nauwelijks meer de gelegenheid krijgt. Nu kon zij weer even haar hart ophalen dus, en wij kregen zo de indruk dat Japekop haar aanwezigheid best wel waardeerde, al zal hij dat natuurlijk nooit toegeven.

Later zagen wij Japekop ook nog in de Hoftuin opduiken toen wij daar toevallig ook waren. We konden ons niet aan de indruk onttrekken dat hij ons af en toe toch stiekem volgt....

Geen opmerkingen: