Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 2 juli 2011

Vermiste Igor weer thuis

Gistermiddag hoorden wij dat Igor sinds donderdagavond niet meer was thuisgekomen of gezien. Zijn mens (mevrouw Ina) had al de hele vrijdagochtend lopen roepen en zoeken, maar vergeefs dus.
In eerste instantie is mevrouw Katblad zonder haar reporters mee gaan helpen zoeken. Omdat Igor nooit verder van huis ging dan de Hoftuin, hebben we daar bij diverse huizen aangebeld, schuren en bijgebouwen laten openen en overal naar binnen staan gluren. Even meenden wij Igor te horen mauwen maar hij was en bleef onvindbaar.
Later zijn we nogmaals gaan zoeken en hebben samen met twee ploegen haarfabrieken de buurt rond de Katbladstraat uitgekamd. Maar geen Igor dus.

Tot onze grote opluchting kregen wij in de vroege avond het bericht dat Igor gevonden was, in de Hoftuin. Hij was daar zomaar plots weer opgedoken! Het mens van Bohr heeft Igor daarop naar huis gebracht, waar hij direct aanviel op zijn bakje eten. Hij was volgens zijn mens tamelijk schrikachtig en had een vreselijke honger.
Mevrouw Katblad heeft achteraf toch sterk de indruk (en mevrouw Ina wellicht ook?) dat Igor ergens opgesloten heeft gezeten, maar waarschijnlijk komen we dat nooit aan de weet. Of zijn er wellicht getuigen die meer weten of hebben gezien dan wij?
Later vandaag meer over de zoektocht van gisteren met onze reporters....

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Welkom thuis, globetrotter. Hoop dat alles weer goed met je is en ook met je mens, want een niet te vinden haarfabriek....don't get me started.
Slaap maar lekker alle schrik eruit, mannetje met je prachtige ogen. Eigenlijk ben je helemaal een schoonheid.

Inge zei

Wat fijn dat mooie lieve Igor weer veilig thuis is!

Hans zei

Hoi Igor,

Waar zat je dan. Ik had gisteren een feestje en DUS mijn telefoon uitgezet en dus het commentaar van mevrouw Katblad niet gehoord en gezien. Wil je nooit meer in een onbekende plek kruipen, dat heeft me in mijn leven mij ook al vele slapelozae nachten bezorgd!! Zodra er een deur dicht gedaan wordt waar je zit een gil geven! Ik weet als geen ander wat het is om een kat kwijt te zijn en terug te vinden. . . . . vier keer in één jaar, de dader ligt op het kerkhof en hopelijk nu ook letterlijk

Annemieke zei

Gelukkig is ie weer terug! Had het verhaal gisteren al gehoord van de mensen van Igor - die inderdaad vermoedden dat hij ergens opgesloten heeft gezeten.