Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 3 juli 2011

Teamwerk: op zoek naar Igor

We hadden afgesproken op het Zooiplein om daar te bespreken hoe we onze zoektocht naar Igor zouden gaan organiseren. En met WE bedoelen we in dit geval mens Marit met haar haarfabrieken Miss Gizmo en Sonny Boy, en mevrouw Katblad met haar reporters de Boez, Cera en Oscar.
Wel, de haarfabrieken hoefden niets te bespreken maar gingen gelijk aan de slag. Niet dat het in de lijn der verwachtingen lag Igor ergens op of rond het Zooiplein te vinden, maar je weet maar nooit en je kunt niks uitsluiten, heh? En daarom begon Gizmo (immers een zus van Igor, weet u nog?) als eerste met onder de struiken te zoeken. Goed zo Gizz, doe je best!

Cera meende in het donkere hoekje achter de glijbaan iets in de klimop gehoord te hebben en ging daarom erbij zitten om zich zo goed te kunnen concentreren op de geluiden die volgens haar vast nog komen gingen.
Ondertussen was Sonny daar ook gearriveerd en hij dook de hoek in om vreemde luchtjes te analyseren. Wel, luchtjes genoeg in die hoek, dat kunnen wij u verzekeren. Ja, want zelfs een mensenneus kan daar wel het één en ander waarnemen, al is het alleen maar de geur van rottende blaadjes. Een erg interessante plek dus, die zeker de moeite van het onderzoeken waard is, en Sonny begreep dat.

Wat hij alleen niet begreep was dat zijn gewroet tussen de bladeren als erg storend werd ervaren door Cera, want zij probeerde nog steeds te luisteren. En toen Sonny ook nog eens iets te dichtbij naar haar zin kwam, onstond er even een gespannen sfeer en hoorden wij een licht gegrom uit het bekkie van onze meisjes-reporter komen. Kom op, Cera! We moeten onder deze omstandigheden niet te snel geïrriteerd raken; we zijn allemaal bezig met hetzelfde doel voor ogen: Igor vinden!, en als je in een team werkt kan het nu eenmaal wel eens voorkomen dat je elkaar per ongeluk voor de poten loopt, heh? Daarom ja.
Over teamwerk gesproken, waar is de Boez eigenlijk? Die was toch ook mee?Inderdaad, de Boez was ook mee maar had besloten zich afzijdig te houden. Ja, mevrouw Katblad vreesde al dat dat zou gebeuren. Immers, de Boez houdt er niet van om deel uit te maken van een team, al kent hij alle deelnemers best goed en zit zijn boezemvriendje er ook in.
En nu we het toch over Oscar hebben, die moest hier toch ook ergens zijn?
Jawel.Oscar had het aanvankelijk eerst erg druk gehad met het begroeten van het mens Marit en het in ontvangst nemen van vele aaien. Die aandacht heeft hij namelijk altijd nodig om zijn batterijen op te laden voordat hij met het één of ander aan de slag kan gaan. Maar als die batterijen weer vol zijn kan de Os vervolgens vele bergen verzetten, zoals nu ook weer bleek.
Ook Oscar deed een snuffelrondje in de donkere hoek van het plein en ook hij had niet in de gaten dat Cera daar lag te luisteren naar vreemde geluiden. Hij kreeg nog net geen lel van haar maar begreep dondersgoed dat hij met een ruime boog om Cera moest heenlopen.

De Boez was tenslotte ook aan het werk gegaan, al was dat dan net buiten het Zooiplein. Maar hij deed zijn best en dat is goed te zien.
Nadat het plein helemaal besnuffeld was en Cera had ontdekt dat de vreemde geluiden werden gemaakt door een Merel (met nestje waarschijnlijk), was het tijd om nog wat te ontspannen met spel en sport. Maar daar maken wij een aparte reportage van dus dat komt later.
Nu gaan wij eerst met onze haarfabrieken mee naar de Hoftuin, waar de zoektocht werd voortgezet.

Gizmo liep als eerste de tuin in, want het was tenslotte haar broer die zoek was en dus moest zij de leiding hebben.
Ze dook onder de eerste de beste struik om te zien of ze daar een spoor zou kunnen vinden van haar blauwogige broertje.


Oscar en Sonny besloten samen de zoektocht voort te zetten in de buurt van de trap. Wij denken dat zij misschien wel een aanwijzing dachten te vinden in de grote graspollen onder die trap, en vinden dat eigenlijk helemaal niet zo gek gedacht. (Ja, er werd een hoop afgedacht inderdaad!)
Panda (hofbewoner) had de hele stoet zijn tuin binnen zien komen en was daar niet blij mee. Het liefst had hij ze natuurlijk zo snel mogelijk stuk voor stuk weer de tuin uitgewerkt (zoals van hem verwacht mag worden, zijnde lid van de partij Hof is Vol met de opdracht elke vreemdeling zo snel mogelijk uit te zetten), maar hij wist niet goed hoe dat aan te pakken en ging de trap op om dan tenminste maar het balkon te kunnen bewaken.
Ja, het waren wel veel vreemdelingen tegelijk, en als je die wilt aanpakken zal je toch eerst een goed plan moeten opstellen, toch? Dat snappen wij best, ja....

De Boez loopt altijd met zijn vriend Oscar mee, maar nu Sonny al met Os samen tussen het gras zat, voelde hij zich overbodig en was hij aan een snuffelcontrole bij de Poort naar Iwan's straat begonnen. Ook erg nuttig werk, want Igor wordt hier erg vaak gezien en het zou zomaar kunnen dat hij daar een spoor had achtergelaten.
Wij lieten de Boez rustig zijn gang gaan en waren eigenlijk al blij dat hij nog steeds min of meer deel uitmaakte van ons team.
Wie helaas wel was afgehaakt was ons meisje Cera. Wij probeerden haar nog door de Poort heen te praten maar ze vond het te druk in de Hoftuin, had Panda al gezien natuurlijk en was erg bang om door hem hardpotig uitgezet te worden.
Ja, vreselijk jammer dat zij niet kon deelnemen aan de zoektocht in de Hoftuin, maar er zat niets anders op dan haar daar te laten.

De fotograaf keerde zich weer om naar de tuin. Wat gebeurde daar intussen? Ging Panda nog voor spannende situaties zorgen? Waren onze haarfabrieken in staat om een spoor van Igor te vinden?
U leest dat later want mevrouw Katblad moet nu eerst een boodschapje gaan doen......

1 opmerking:

ina zei

Wat fijn dat er met zovelen naar Igor werd gezocht. Gelukkig is hij weer snel thuisgekomen, wij hebben al 2x meegemaakt dat een vermiste kat nooit meer gevonden werd en dat is echt heel erg.
Igor heeft vast ergens opgesloten gezeten, dat overkomt hem in huis ook regelmatig, hij is ..ehh.. niet zo slim.