Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 9 juli 2011

Levende takjes

Het gekke mens van Giz en Sonny heeft iets met takjes, en nu wil het toeval dat een aantal haarfabrieken dezelfde afwijking heeft.
Op bijgaande foto ziet u hoe de Os en Cera helemaal in de ban zijn van zo'n dood stukje boom, als het maar beweegt dus.
Wel, het mens liet het takje schrapen langs de boom, en daarom vond Cera het nodig die boom in te gaan om te proberen het te pakken. Oscar wilde ook wel, maar liet Cera eerst maar even haar gang gaan.
Maar even later was de Os aan de beurt en deed hij zijn best om het takje te pakken. Erg goed voor de slanke lijn, dat geven wij direct toe, en daarom moedigen wij deze spelletjes alleen maar aan.
Japekop echter (op de achtergrond op stoel), is al slank genoeg en zag geen reden om van zijn zetel af te komen om deel te nemen aan dit spel. De Boez (naast paaltje) vond het ook maar onzin en deed net alsof hij niet geïnteresseerd was in de gymnastiekoefeningen van zijn vriendje Oscar.

Het is overigens zeer merkwaardig dat zo'n takje alleen belangstelling wekt wanneer het door een mensenhand heen en weer gezwaaid en bewogen wordt; de straat ligt immers vol met (veel mooiere) takjes waar niet naar omgekeken wordt. Maar ja, die takjes zijn zo nadrukkelijk dood heh? En deze takjes "leven" dus, zeg maar. En daar kan geen speelgoedmuis of balletje mee concurreren....

1 opmerking:

Anoniem zei

Cera als boomklever (is dat geen naam van een vogeltje?) en Oscar als danser (zal het gezelschap dat ik gisteravond zag in de Stadsschouwburg alhier eens vragen of ze hem kennen).

Gepost om zeven uur 's ochtends? Hebben de acrobaten u weer niet laten slapen? En dat in het weekeinde.