Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 29 juli 2011

Mondje dicht....

Panda:
Sommige illegalen komen zo vaak bij ons langs, gedragen zich zo netjes en zijn zo vriendelijk, dat je bijna zou denken dat ze hier thuishoren. Ja, ze zijn dan helemaal vertrouwd geraakt in ons dagelijks beeld zeg maar, en vormen eigenlijk ook geen enkele bedreiging meer.
Ja, dat soort figuren blijft natuurlijk wel een probleem voor onze partij, Hof is Vol. Regels zijn regels, dat is waar, maar neem nou die wat dikkige rood-witte die daar loopt, heh?
Die Oscar inderdaad, ja.
Wel, zit geen centje kwaad bij die jongen en hij is een goeie vent. Komt wat gras eten, snuffelt een beetje rond en valt ons totaal niet lastig. Nee, hij markeert de boel hier ook niet, en ook dat is erg belangrijk in dit verhaal.Het is en blijft echter een indringer, dat moge duidelijk zijn. Maar moet ik hem nu alweer de tuin uitzetten? Terwijl hij me eigenlijk helemaal niet tot last is?
Inderdaad, onze partij schrijft voor: wie hier niet woont moet oprotten. Terug naar eigen gebied, zo te zeggen.
Maar, mevrouw Katblad, ik zit hier op dit moment helemaal in mijn eentje een tikje eenzaam te wezen, en eigenlijk vind ik het best een soort van gezellig dat hij hier wat rondsnuffelt. Ja, het houdt mij af van gepieker en de daarop volgende depressieve bui, en mocht ik constateren dat hij dingen doet die niet door de beugel kunnen, kan ik hem altijd alsnog de tuin uitmeppen, niet? Daarom ja.
Nee, onze partijleider (Myo - red.) zal het niet met mij eens zijn en direct ingrijpen eisen. Maar Myo is er nu even niet, heh? En u gaat mij niet verraden, toch? Wel, dan laat ik die Os nog maar even lekker zijn gang gaan. Hoef ik inderdaad niet te piekeren of depri te worden en kan hij nog effe fijn rondsnuffelen en genieten van onze mooie tuin. Ja, twee vliegen in één klap, dat heeft u goed gezien.
Sta ik er goed op trouwens? Kijk ik niet te lief op die foto's van u? Ah, u gaat er vandoor. Laat u dat ventje dan nog even hier? Mooi. En eh, mondje dicht, heh? Dank u wel, mevrouw Katblad.

1 opmerking:

Hans zei

Panda,

ik geef je een heel belangrijke opdracht! Hef de partij op! Ga lekker met je nieuwe vriendjes plezier maken.

Wegjagen lukt je toch niet meer, zeker Oscar en De Boez niet. . . . .

Je zult zien dat het Hof zo het kattencentrum van de straten wordt, waar iedereen feest viert! En jij niet in het minst. Uit het verhaal van mevrouw Katblad blijkt nu na,. dat je diep in je kattenhartje er zo over denkt!