Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 17 juli 2011

Nut bewezen

Het regende zo hard dat mevrouw Katblad niet met de camera naar buiten kon om een foto van Cera te maken. Cera zat namelijk in de Schuilhut en wilde die paar meter tot de voordeur niet overbruggen.
Bijgaande foto ziet er vreemd uit omdat de flits afging, het raam vol druppels zat en er dus vreemde effecten ontstonden. Maar juist daarom vonden we het wel leuk om 'm te plaatsen.


Op deze foto (genomen vanuit de deur) kunt u duidelijker zien hoe ons modelletje in het mandje in de Schuilhut zat weggekropen, wachtend op een droger moment.
Wel, dat duurde best wel erg lang. Tenslotte is mevrouw K. daarom maar naar buiten gegaan om haar op te halen.
Achteraf bedachten wij dat Cera normaal gesproken helemaal niet zo bang is voor een paar druppels, en dat er dus misschien ook nog iets anders heeft gespeeld. Had zij daarvoor wellicht ruzie gehad met mevrouw Troy? Mot met Japekop? Of was zij gepest door de Boez?
In elk geval heeft de Schuilhut zijn nut bewezen.

3 opmerkingen:

Hans zei

Maar de schuilhut bewijst zijn nut, en volgende week zeker, gezien de weersvoorspelling!

Hans zei

Het bar en boze weer heeft bij mij ook zijn weerslag. Lapje en Poema hebben de hele nacht op ijn dekbed gelegen, iets dat zeker Poemsa nooit doet. Ikverheug me nu op komende nacht!

Annemieke zei

Misschien vond ze het wel lekker knus in de schuilhut? Het weer is inderdaad bar en boos...