Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 6 juli 2011

Zomerreces?

Panda
Panda:
Het is niet meer bij te houden, al die vreemdelingen in onze tuin. Nee, ze komen hier gelukkig niet massaal wonen, maar de talloze bezoekjes van die gasten hangen me zo langzamerhand behoorlijk de keel uit.
Als onze oude partijleider Rooie Gijs nog had geleefd, was dit allemaal niet gebeurd. Nee, die had die gasten niet toegelaten en ervoor gezorgd dat ze geen kans zouden hebben hun vreemde geuren hier achter te laten.
Wel, als ze met zovelen tegelijk komen, zie ik echt geen kans om ze uit te zetten. Ja, het aantal is inderdaad schrikbarend toegenomen. Een enkele bezoeker kan ik wel aan, dat is een kwestie van een paar goed gerichte meppen en hup, terug de Poort door. Maar die invasies van tegenwoordig, die zogenaamde redactieclan met hun vriendjes, nee, daar weet ik echt geen raad mee....

boven: Panda, onder: Harremans
Die broer van mij? Daar heb ik helemaal niks aan. Harremans is een flierefluiter en een luie donder. Soms slaat hij wel een keertje een zielige sloeber uit verwegistan de tuin uit, maar dat is dan voornamelijk om indruk te maken op onze nieuwe partijleider. Myo bedoel ik ja. Maar als er niemand is die Har in de gaten houdt, sluit mijn broer zomaar vriendschap met één van die redactielui of zoekt hij ze zelfs op in de Katbladstraat. Partijleider Myo? Die is ook niet erg consequent bezig. Nee, hij zit liever met zijn mens te smoezen en foezelen op de bank dan dat hij zijn diensten in de tuin draait. Ja, zijn mens staat op nummer 1 bij hem. Inderdaad te zot voor woorden, maar het zij zo.
Nee, die Rooie Gijs was niet mijn grootste vriend, maar wel de beste partijleider ooit. Hij ruste in vrede, ja.Sonny
Kijk, daar heb je weer zo'n vreemde. In het begin was-ie nog erg verlegen en toonde hij respect voor ons Hofbewoners, nu komt hij steeds vaker onuitgenodigd binnenvallen, zit aan ons gras te vreten, zet zich met zijn rooie achterste op onze trap en doet alsof hij het volste recht heeft om hier rond te snuffelen en zich met onze zaken te bemoeien. En dan sta ik er weer alleen voor omdat mijn broer zogenaamd te moe is om die kleine rooie aan te pakken. Nou, als er één redenen heeft om moe te zijn ben ik dat wel heh? Ja, ik ben namelijk ook nog de tuinman hier en werk me te pletter om alle foute planten te verwijderen. Nee, daar is geen schema voor, ik doe dat allemaal louter en alleen op gevoel.


Gizmo

Wel wel, daar heb je dat zwarte mokkel ook weer. Die hoort bij die rooie dus, heh? Ja, zij is nog brutaler dan hij, want zij klimt bovendien op onze muurtjes en kruipt rustig onder de planten. Mijn planten dus, ja?
Ze komen erg vaak hier, die twee. Behalve als het regent dan. Nou, elke dag wel een paar keer, en dat terwijl ze hier niets te maken hebben.
Ja, het is een erg groot probleem, al die vreemdelingen die hier maar wat rondschuiven en de sfeer voor ons komen verpesten.....Panda
Vol is vol zeg ik maar altijd, en ons Hof is meer dan vol. Ja, Rooie Gijs richtte daarom een aantal jaren geleden Hof is Vol op, en daarmee deed hij wat hij moest doen en wij stonden er helemaal achter. Achter de filosofie en doelstellingen ja. Wie ik wij bedoel? Mijzelf, mijn broer Panda en later ook Myo dus. Nee, Bohr doet niet mee, die is uit principe tegen geweld en daarom wenst ze ook geen vriendschap met ons aan te gaan. Nee, geen kerel dus geen ballen, nee. Maar goed.
Onder leiding van R. Gijs konden we hier goed de orde handhaven en we hielden de vreemdelingen aardig buiten ons gebied ja. En als er eens één per ongeluk binnen kwam, werd er direct korte metten met hem gemaakt.
Maar nu ligt de partij dus een beetje op zijn gat. Gebrek aan bezielende leiding inderdaad.
U zegt dat ik dan maar van mijn gat moet afkomen en orde op zaken stellen? Ik weet niet of ik daar nou zo'n zin in heb. Ze zijn nu wel met zijn tweeën, die zwarte en rooie. Nee, ze hebben inderdaad helemaal geen ontzag voor een andermans bezit en grondgebied. Geen respect, nee.


Harremans

Nee, mijn broer Harremans (alias Harry - red.) doet geen ene moer om onze tuin weer onze tuin te maken; ik geloof dat ook hij het een beetje heeft opgegeven.
Nee, hoe de toekomst eruit gaat zien weet ik niet, maar het ziet er voorlopig in elk geval erg somber uit met al die vreemdelingen met hun uitheemse gewoontes en luchtjes. Ja, op deze manier gaat onze tuin naar de verdoemenis, dat hoeft u mij heus niet te vertellen.
Nee, we hebben nu zomerreces dus er wordt voorlopig niet vergaderd door de partij. Maar misschien dat we in het najaar de touwtjes weer een beetje kunnen aantrekken en de regels weer wat strenger toepassen, heh? Nee, helemaal opgegeven hebben we het nog niet, maar u kunt onze eh.... inactiviteit met betrekking tot de uitzettingen ook zien als een soort van reces, toch? En daarmee moesten we dit interview dan gelijk maar beëindigen, vindt u ook niet? Omdat ik verder niets meer te melden heb, inderdaad, maar eigenlijk bevalt uw manier van vragen stellen mij ook niet. Nee, ik zeg nu echt niks meer.

4 opmerkingen:

ina zei

O,o, het is inderdaad een zootje aan het worden, Panda, R.Gijs draait zich om in zijn graf.

Anoniem zei

Die Panda, het leven als politikater is moeilijk. Een extra portie voedsel en knuffels doen het ook niet? Tja...dan wens ik je een goede vakantie, rust lekker uit en blijf zelf uit de tuin dan erger je je niet. Of erger je je nu weer aan mij? Ik houd dan maar snel op want ik vind je als katertje een lieverd. Over politkaters heb ik het liever niet nu. Dan moet ik ook op vakantie en wel meteen. Nou, dag, hoor!

Hans zei

Hoi Panda,

toen ik nog jong was en vlot ter been zei mijn moeder altijd: als je je vijanden niet kan verslaan, doe dan met ze mee. Het is voor jou beter en gezelliger. Maak er (ik geloof dat ik dat al eerder gezegd heb) van: De Partij Er kan nog meer Bij! Sluit vriendschap met Wamy, dan kan je bij Mevrouw Katblad alle voerbakjes gaan leegeten. Het is maar een voorstel, meer niet. . . .

En wat is heerlijker om met zo veel gelijkgestemden in het hof in de zon te gaan liggen soezen!? Geen blafbeesten, geen voorbij razende wielhuisen!

Annemieke zei

Ik zou gewoon in de herfst weer vol goede moed beginnen Panda. Dan is er ook minder volk op de straat, dus dat maakt alles een stuk makkelijker.